18.05.2017
Yazı Boyutu: A- A+

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal  ETÜT Merkezlerinin Kapatılması Kararını Eleştirdi

“ÖĞRETMENLERİMİZİ İŞSİZ, AŞSIZ VE DÜŞSÜZ BIRAKMAYIN”

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 1 Temmuz 2017 tarihinde kapatılmaları öngörülen Etüt Eğitim Merkezleri kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine değinerek sorunu ikinci kez TBMM gündemine taşıdı.

Topol, “Etüt merkezleri sorununu daha önce dile getirmiştim, sorun çözülünceye kadar hatırlatmaya devam edeceğim” dedi.

Ülke genelinde 2006 Etüt merkezinin olduğunu belirten Topal, bu merkezlerde yaklaşık 40 bin kişinin çalıştığını ve kapanma durumunda bu insanlar mağdur olacak. Yeni istihdam kapıları açılmadığı gibi, milletin kendi yarattığı istihdam kapıları da maalesef kapatılıyor, kapatılırsa öğretmenler, işçiler, öğrenciler, veliler mağdur olacak. Binlerce öğretmenin evine ekmek götürmesine lütfen engel olmayın” dedi.

Topal’ın konuşması tutanaklara şöyle yansıdı,

“Sayın Hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. Etüt merkezleri sorununu daha önce dile getirmiştim, sorun çözülünceye kadar hatırlatmaya devam edeceğim.

Ülke genelinde yaklaşık 2.006 etüt merkezinde 40 bin kişi, işçi orada çalışıyor ve kapatılırsa mağdur olacak. Yeni istihdam kapıları açılmadığı gibi, milletin kendi yarattığı istihdam kapıları da maalesef kapatılıyor, kapatılırsa öğretmenler, işçiler, öğrenciler, veliler mağdur olacak. Binlerce öğretmenin evine ekmek götürmesine lütfen engel olmayın. Bu yüzden, 1 Temmuz 2017 tarihinde kapatılmaları öngörülen etüt eğitim merkezleri kararınızı tekrar gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? İnsanlarımızı, öğretmenlerimizi işsiz, aşsız ve düşsüz bırakmakla neyi hedefliyorsunuz? Bir an önce çözüm bekliyoruz. Teşekkür ediyorum.”