25.04.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu Tren Katliamı Davası Karar Duruşmasına Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Çorlu Tren Katliamı,KArar Duruşması,25 Nisan 2024,6 yıl sonra gelen karar,chp.org.tr

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu Tren Katliamı davası karar duruşması için Tekirdağ’ın Çorlu İlçesine giderek kayıp yakınlarına destek verdi. Duruşma öncesi kayıp yakınları ile Çorlu Santrali’nden adliyeye yürüyen CHP lideri Özel, duruşma sonrasında da hayatını kaybedenlerin aileleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Özel, davanın bir önceki duruşmasını da takip ettiklerini vurgulayarak “Böyle olaylarda ilk günden son güne aynı dirençte olmak lazım. Ailelerin, annelerin, kardeşlerin, çocukların, direnci bütün mağdur ve mazlumlara örnek olsun. Çorlu’daki direnci dikkatle takip ediyoruz. Son sözüm şudur. Biz burada geçen sefer söylemiştik; çok daha kararlı, çok daha güçlü ve kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi, bir başkası değil. 31 Mart’ta her türlü adaletsizliğe dur dediler. Bundan sonra da burada olacağız. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar, bugün bir kere daha düşünsünler. O günkü gibi niyetlendikleri kötü bir karar ya da yeni oyunlar; 31 Mart’ta nasıl millet bu annelerin yanında durduysa bundan sonra da durmaya devam edecek. Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanları, yani tren kazasında ölmüş 3-5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam.” ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ÇORLU’DA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler