14.11.2017

ELİF DOĞAN TÜRKMEN’DEN ÖĞRETMENLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM TEKLİFİ

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasını teklif etti.

GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZE NE YAPSAK AZ

TBMM Başkanlığına verdiği Kanun Teklifinde, yurdun dört bir yanında, çok zorlu ve yüce bir mesleği icra eden öğretmenlerimizin  aldıkları maaşın, emsali gelişmiş ülkelerdeki öğretmen maaşlarından çok daha az olduğuna değinen Elif Doğan TÜRKMEN, bu nedenle, çok zor şartlar altında bu zorlu mesleği icra eden öğretmenlerimizin, gelecek nesillerimizin eğitim ve öğretimi gibi ulvi bir görevi yerine getirirken, diğer taraftan geçim sıkıntısı çektiğini, ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtti.

ÖĞRETMENLERİN % 25’İ EK İŞ YAPIYOR

Elif Doğan TÜRKMEN, teklifinin gerekçesinde “ Ülkemizde öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarının tespiti amacıyla yapılan bir ankete katılan 25.288 öğretmenin % 83’ü bankaya borcu olduğunu,  % 25.8’i ise öğretmen maaşı ile geçinemediğinden ek iş yapmakta olduğunu belirttiğini, ankete verilen cevaplardan derlenen sonuca göre ekonomik sorunlarla uğraşan öğretmenlerimizin motivasyonlarının da azaldığını” söyleyerek, “Bu nedenle, öğretmenlerimizin geçim koşullarının iyileşmesi aynı zamanda çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarına da hizmet edecektir“ dedi.

TÜM PARTİLERİN DESTEĞİNİ UMUYOR VE BEKLİYORUM

Kanun teklifinin kabulü ile aynı zamanda  bu meslek mensupları toplu taşımaya yöneleceğinden,  bireysel taşımacılığın azalacağını, daha az benzin tüketimi ile trafiğin rahatlamasına da vesile olacağını kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmelerimize bunun bir borç olduğuna inancı ve partiler üstü yaklaşım ile bu kanun teklifinin kabulüne tüm partilerin destek vermesini umuyor ve bekliyorum” dedi.