12.06.2024

Zeliha Aksaz Şahbaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İle Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, “Burdur'da yaşanan ve üç hastanın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan diyaliz skandalının nedenleri ve gelişmeler konuşuldu. HPV ve Menenjit aşılarının Ulusal Aşı Takvimi’ne alınması, Tip 1 diyabetli çocuklara sensörlerin ivedi olarak sağlanması gerekliliği ele alındı” denildi.

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman'dan oluşan bir heyetle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı TBMM’de ziyaret etti. Bu ziyaret, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme ile aynı saatlere denk geldi.

CHP heyeti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın TBMM’deki makamında kapsamlı bir görüşme yaptı. Görüşmede, Türkiye'deki sağlık sisteminin mevcut durumu, karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Görüşme sonrası yazılı açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile yapılan bu detaylı görüşme, sağlık hizmetinin daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için karşılıklı görüş alışverişinin ne kadar yaşamsal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Görüşmede, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından, özlük haklarına, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğine kadar geniş bir yelpazede konular ele alındı. Burdur'da yaşanan ve üç hastanın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan diyaliz skandalının nedenleri ve gelişmeler konuşuldu. Boğmacadan ölen çocukları, aşı tereddütü ve aşı reddinin azaltılması için bir eylem programına duyulan ihtiyacı, HPV ve Menenjit aşılarının Ulusal Aşı Takvimi’ne alınması, Tip 1 diyabetli çocuklara sensörlerin ivedi olarak sağlanması gerekliliği ele alındı. Kent merkezlerindeki hastanelerin sağlık hizmetine ulaşmadaki önemi ve kamudaki tasarruf tedbirlerinden dolayı sağlık hizmetlerinin olumsuz etkilenmemesi gerektiğini de vurguladık. Sayın Bakana samimi karşılaması ve gerçekten verimli bir görüşme yaptığımız için teşekkür ediyorum. Görüşmenin, sağlık sisteminde iyileşmelere ve her vatandaşımızın nitelikli sağlık hizmetine ulaşmasına yönelik somut adımlar atılmasına vesile olacağına inanıyoruz.”