07.07.2024

Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya'nın Yeni Bir Himet Hastanesi'ne İhtiyacı Var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya’da Şehir Hastanesi ve Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere iki hastanenin olmasına rağmen bir hizmet hastanesinin olmadığını vurguladı. Hastanelerden birinin hizmet hastanesi yapılması çağrısında bulunan Şahbaz: “Vatandaşlarımız üçüncü basamak bir eğitim araştırma hastanesinde tedavilerini yaptırmak zorunda kalmakta ve daha fazla katkı payı ödeyerek mağdur olmaktadırlar” dedi.

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Merkez İlçe Başkanı Zeliha Sarı ve partililer ile birlikte Kütahya Şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Kütahya’da yıllardır bir hizmet hastanesinin olmadığını belirten Şahbaz, yeni yapılan Şehir Hastanesi’yle de bu sorunun giderilmediğini belirterek vatandaşlarının mağduriyetinin altını çizdi.

TALEPLER ESKİ BAKAN KOCA’YA İLETİLDİ

Şehir Hastanesi’nin yerel seçim öncesi pek çok sorunla birlikte alelacele açıldığını ifade eden Şahbaz: “En büyük sorun Kütahya'da hizmet hastanesinin olmayışı ve Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte Kütahya merkezde yer alan Evliya Çelebi Ek Bina olarak bilinen eski devlet hastanesinin kapatılması oldu. Şehir Hastanesi ve Evliya Çelebi, aynı idare altındayken önceki Bakan Fahrettin Koca'yla görüşülerek Kütahya'ya bir hastanenin hizmet hastanesi, birinin de eğitim araştırma hastanesi olarak verilmesi gerektiği, Kütahya Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ayrılması gerektiği söylenmiş ve bu da kamuoyu ile paylaşılmıştı” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ DAHA FAZLA KATKI PAYI ÖDÜYOR”

Cuma günü itibariyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kütahya Şehir Hastanesi'nin başhekimliklerinin, idarelerinin ayrıldığı ve Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ayrı bir başhekim atandığını dile getiren Zeliha Aksaz Şahbaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bunu olumlu olarak değerlendiriyoruz fakat yeterli değildir. Çünkü yıllardır Kütahya'da ikinci basamak bir hizmet hastanesi yoktur. Vatandaşlarımız üçüncü basamak bir eğitim araştırma hastanesinde tedavilerini yaptırmak zorunda kalmakta ve daha fazla katkı payı ödeyerek mağdur olmaktadırlar. Bizim talebimiz hastanelerin ayrılmasıyla birlikte şehrimize bir ikinci basamak hastanenin, hizmet hastanesinin kazandırılmasıdır. Vatandaşlarımızın talebi de bu yöndedir. Uzman hekimler tarafından hizmet verilen ve daha fazla katkı payı ödemeyecekleri bir hizmet hastanesinin kazandırılması diğer hastanenin de eğitim ve araştırma hastanesi olarak akademik hayatına devam etmesidir.”

“KAPATILAN EK BİNA YENİDEN HİZMETE ALINMALI”

Şahbaz, bir diğer taleplerinin de Kütahya merkezde bulunan ve Kütahyalıların yaklaşık yüzde 75'ine yürüme mesafesinde bulunan, Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte kapatılan eski devlet hastanesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binanın açılması olduğunu söyledi. Şahbaz: “Bu taleplerimizi Sayın Bakan Fahrettin Koca'ya iletmiştik. Buradan tekrar sesleniyoruz: Kütahya'nın bir hizmet hastanesinin olması, ayrılan hastanelerden Şehir Hastanesi ya da Evliya Çelebi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hizmet hastanesi olarak düzenlenmesi ve kapatılan ek binanın yeniden hizmete alınması gerekmektedir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.