12.06.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Amasya’nın Yanındayız, Arkasındayız”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “SEÇMENLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÜÇ BİRLİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özel, “İyi projelerinizde, halkçı ve çevreci projelerinizde, sosyal belediyecilik projelerinizde, kentin güzelliklerini, tarihi dokusunu ön plana çıkaran projelerinizde tüm başkanlarımız sizinle birliktedir. Bizler birlikteyiz. Amasya’nın yanındayız, arkasındayız. Amasya’nın güzel günleri, Türkiye’nin aydınlık yarınları için sizinle birlikteyiz” ifadesini kullandı.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi'yi makamında ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Başkanım, bugün benim için çok keyifli günlerden bir tanesi. Amasya benim hem şahsınıza, örgütünüze, hem de kentin kendisine muhabbet beslediğim, geldiğimde rahat ettiğim, kendi şehrime çok benzettiğim, insanı insanımıza benzeyen, doğası doğasına benzeyen, iklimi benzeyen, çok önemli, çok tarihi bir kent. Böyle bir kentin kültür varlıklarının belediye tarafından en iyi şekilde korunması, turizme kazandırılması, kentin yurt içi ve yurt dışı turizme açılması çağdaş bir belediyecilik anlayışı ile mümkün olabilir. 47 yıl önce Sayın Başkanımız kentte halen daha anılan hizmetler yapmış, geçtiğimiz sefer seçimlerden önceki ziyaretimde de bir araya geldiğimizde ‘Amasya’yı kazanabiliriz’ diye ilk tespitlerden bir tanesini yapmış kişi olarak, onun varlığında, 47 yıl sonra sizin makamınızda yine bir CHP’li belediye başkanını görmek bizim için büyük bir onur. Büyük bir gurur” dedi. Özel şöyle devam etti:


“SEÇMENLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÜÇ BİRLİĞİNİN FARKINDAYIZ”

“Tabii burada bu başarıyı sadece CHP’lilerin oylarına mal etmek doğru bir şey değil. Türkiye’yi nasıl Türkiye İttifakı ile kazandıysak, Amasya’da da bir Amasya ittifakından bahsetmek. Amasya’nın sosyal demokratları, milliyetçi demokratları, muhafazakâr demokratlarının bir araya gelmesinden, haram ve yalandan bıkmış iyi bir yönetim isteyen, bir değişim isteyen, kentte bir dinamizm isteyen, kentin potansiyelinin harekete geçirilmesini isteyen seçmenlerin ortaya çıkardığı güç birliğinin farkındayız. Minnettarız. Bu kentte sadece oy verenleri değil oy vermeyenleri de memnun edecek bir yönetim anlayışını sergilemek sizin ve belediye meclisindeki grubumuzun birinci vazifesidir. Ben sizin şahsınızda hem grubumuza hem de diğer partilerden seçilen belediye meclis üyelerine de başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum.”

“CHP İKTİDARININ ANAHTARI BAŞKANLARIMIZIN CEBİNDEDİR”

“Amasya’nın iyi günleri için birlikte olmak, bizim eksik ve yanlış yaptığımızı düşündükleri hususlarda da bizi eleştirmek, diğer partilerden siyasetçilerin, belediye meclis üyelerinin de vazifesidir. Biz yıllardır yaptığımız ana muhalefet görevini, yapıcı bir şekilde ve tartışmalardan uzak, hizmetleri isteyen, yoksulları destekleyen, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını gören bir çizgide sürdürdüğümüzde, aldığımız destek ve ortaya koyduğumuz başarı, önümüzdeki potansiyel tüm kamuoyu tarafından takdir ediliyor. Burada bir kez daha ifade etmek isterim ki Sayın Turgay Başkan’ın ve Amasya’daki diğer üç belediye başkanımızın ceplerinde birer anahtar var. Türkiye’deki 411 belediye başkanımızın cebindeki anahtar gibi. Bu anahtarlar ne kentin altın anahtarları ne belediyenin kapısını, ne kasasının anahtarları. Doğru, iyi, şeffaf, dürüst ve adil yönettikleri takdirde -buna en ufak bir şüphe yok- önümüzde CHP iktidarının Türkiye İttifakı iktidarının, Atatürk’ün partisinin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerindeki iktidarının anahtarı başkanlarımızın cebindedir. Onlara inanıyor, güveniyoruz. Sonuna kadar arkalarındayız.”

“AMASYA’NIN YANINDAYIZ, ARKASINDAYIZ”

“Amasya, Tarihi Kentler Birliği’nde yer alan bir kent. Tarihi Kentler Birliği Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a Amasya’yı emanet ediyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na Amasya’yı emanet ediyoruz. Sosyal demokrat belediyelerin birlikleri olan SODEM ve SODEM-SEN’e Amasya’yı emanet ediyoruz. İyi projelerinizde, halkçı ve çevreci projelerinizde, sosyal belediyecilik projelerinizde, kentin güzelliklerini, tarihi dokusunu ön plana çıkaran projelerinizde tüm başkanlarımız sizinle birliktedir. Bizler birlikteyiz. Amasya’nın yanındayız, arkasındayız. Amasya’nın güzel günleri, Türkiye’nin aydınlık yarınları için sizinle birlikteyiz. Bir kez daha sizi tebrik ediyorum. Başarılarınız için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönem için de başarılar diliyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL AMASYA'DA