20.05.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Partimizi Samsun’da Birinci Parti Yapacağız”

“KUZEYDE VE GÜNEYDE GÖNLÜMÜN YARASIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Atakum Belediyesi önündeki halk buluşmasında, Samsun’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yapma sözü vererek, “Bugünden tezi yok hep birlikte çalışacağız. Samsun ve Gaziantep. Bir tanesi Atatürk’ün adını almış, Gazi unvanını verdiği kent. Gaziantep. Bir tanesi de Samsun. Kuzeyde ve güneyde gönlümün yarasıdır. 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye’ye sevinirken ben bu iki şehre kahroluyordum. Herkes sorumluluğunu ona göre bilecek. Ona göre çalışacak. Hep beraber başaracağız. Partimizi Samsun’da birinci parti yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, Samsun’da Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel’i Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel makamında ağırladı. Ziyaretin ardından belediye önünde halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Ata’mızın Samsun’a çıkışının 105’inci yılında dün hep birlikteydik. Dünkü heyecan, gurur çok önemliydi. Bugün hep beraber Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte ilk kez Samsun’da yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu toplantımızdan önce Atakum Belediyemizi ziyaret ettik. Serhat Başkanımız, 24 yaşından itibaren gençlik kollarında görev almış, bu yüzden örgütümüzün gözbebeği olan, parti içi ön seçimde, parti içi demokrasi mücadelesinde örgütümüz tarafından takdir edilen, görev getirilen, henüz 41 yaşında bir belediye başkanımız. Atakum Belediyesinde bayrak devir teslimi yaşandı. Atakum’u yine bir CHP’li yönetecek. 41 yaşındaki genç arkadaşımız Atakum’a dinamizm getirecek. Atakum’a ileride hatırlanacak çok önemli hizmetler, çok önemli kazanımlar bırakarak görevinin beş yıllık dönemini tamamlayacak. Atakumlular ondan memnunsa göreve devam edecek. Yoksa daha önce olduğu gibi bir bayrak devir teslimi yaşanacak. Ama biz Serhat’tan, ekibinden, belediye meclis grubumuzdan çok ümitliyiz. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi. Özel, şunları söyledi:


“OY VERMEYEN KEŞKE VERSEYDİM DİYE PİŞMANLIK DUYACAK”

“Ayrıca burası sadece CHP’lilerin görev yaptığı bir yer değil. Diğer siyasi partilerin belediye meclis üyelerine de başarılar diliyoruz. Yaptığımız iyi işlerde destek vereceklerine, bizim bir şeyi yeterli yapmadığımızı düşündüklerinde muhalefet edeceklerine, bunun da onların en doğal hakkı, hatta görevleri olduğunun bilincindeyiz. Serhat Başkan, Atakum’da sadece CHP’lilerin belediye başkanı değildir. Aynı zamanda Atakum ittifakı dediğimiz, Türkiye ittifakı dediğimiz Atakum’da bizimle birlikte oy kullanmış, kendisine oy vermiş bütün demokratların belediye başkanıdır. Ama hizmeti sadece oy aldığı sosyal demokratlara ya da muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkes’i, Alevi’si, Sünni’si ile oy aldığı bütün demokratlara değil onlara karşı sorumludur ama bütün Atakum’a hizmet edecektir. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde iki Atakumludan bir tanesi oy verdi kendisine. Yukarıda konuştuk. Taahhütte bulundu. İlk hedefi üçte ikiyi yakalamak. Yüzde 65-66 oy oranını yakalamak. Bugün kendisine oy vermemiş ama onun adil, şeffaf, dürüst ve halkçı belediyeciliği ile kendisine Atakum’daki her üç kişiden ikisinin oy verdiği, destek verdiği bir sürecin sözünü verdi. Biz de inanıyoruz. Atakum’a diyoruz ki bize oy veren kimse pişman olmayacak. Oy vermeyenler keşke verseydim diye pişmanlık duyacak.”

“BURADA NE YAPACAĞIMIZ BELİRLEYİCİ OLACAK”

Özel, “Bu dönem sorumluluk sadece yerel yönetime dair değil. Çünkü bizim Atakum’u nasıl yönettiğimize bakan Samsunlular yapılacak ilk genel seçimlerde bize Türkiye’de talep ettiğimiz görevi verip, vermemeye karar verecekler. O yüzden burada yapılacak olan kamu hizmeti sadece yerel bir hizmet değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine çok önemli bir hizmettir. Onun partisinin Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde iktidar olup olmayacağına burada ne yapacağımız belirleyici olacaktır. Sorumluluk omuzlarındadır. Sorumluluk onlardadır” dedi.

“ALTI AY SONRAKİ ANKETTE HALA YERİNDE SAYIYORSAK KİMSEYİ O YERDE TUTMAM”

Özel, “İyi şeyleri konuştuğumuz gibi eksiklerimizi de konuşmak durumundayız. CHP, Samsun’daki genel performansı ile özeleştiri yapmaya muhtaç durumdadır. 18 belediyeden birinin kazanıldığı, bir milletvekilinin olduğu bir CHP, CHP tarafından kabul edilemez. Bundan sonra oturacağız. Neyi doğru yaptıysak devam edeceğiz. Neyi eksik yaptıysak telefi edeceğiz. Neyi yanlış yapıyorsak terk edeceğiz. Bundan sonra burası ki bir Cumhuriyet kentidir. Uşak kazanılmışken, Afyonkarahisar kazanılmışken, Kütahya kazanılmışken, Amasya kazanılmışken, Kastamonu kazanılmışken yani harf devriminin şehri kazanılmışken, Amasya Tamiminin şehri, Büyük Taarruzun şehri kazanılmışken, büyük zaferin şehri kazanılmışken ilk adımın şehri kazanılmıyorsa başta Genel Başkan, hepimizin yüzü yerdedir. Samsun seçim sonuçlarından sonra yüzüm yerdedir. Yüzümü kaldırmak, başımı dikmek, göğsümü germek için mecbur olduğum şey Gazi’nin partisini bu şehirde birinci parti yapmaktır. Buna kim inanıyorsa gelsin ve katkı versin. Kim inanıyorsa gelsin ve partiye üye olsun. Başta gençler, kadınlar, bütün Samsunluları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine, baba evimize davet ediyorum. Mevcut yöneticilerden, enerjisi olan burada kalsın. Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, başaramıyoruz diyen, bu kadar olur diyenin yolu açık olsun. Onla yolları ayıracağız. Eksik yaptım, daha çok çalışırım diyen, bundan sonra yeni bir süreç başlıyor, benim ona enerjim var diyen, başaracağım diyen, kendine güveniyorsa kalsın. Ama altı ay sonraki ankette hala yerinde sayıyorsak kimseyi o yerde tutmam. Bu kadar da net söylüyorum” diye konuştu.

“KUZEYDE VE GÜNEYDE GÖNLÜMÜN YARASIDIR”

Özel, “Altı ayda bir karne var. Her anket bir öncekinden iyi olacak. Yerinde sayanı yerinde tutmayacağız. Yol yürüyenin arkasında duracağız. Partiyi aşağı çeken varsa, o dakikadan sonra bu partide yeri yoktur. Anlaştık mı? Haklı mıyım? İnanıyor musunuz? O zaman bugünden tezi yok hep birlikte çalışacağız. Samsun, Gaziantep. Bir tanesi Atatürk’ün adını almış, Gazi unvanını verdiği kent. Gaziantep. Bir tanesi Samsun. Kuzeyde ve güneyde gönlümün yarasıdır. 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye’ye sevinirken ben bu iki şehre kahroluyordum. Herkes sorumluluğunu ona göre bilecek. Ona göre çalışacak. Hep beraber başaracağız. Partimizi Samsun’da birinci parti yapacağız. Belediyemizi ziyarete geldik. Ama böyle bir kalabalığı görünce bir kürsü içeriden ayarladık. Bir mikrofon otobüsten ayarladık. Burada böyle mini bir miting oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. İl başkanımızın şahsında, ilk örgütümüze. İlçe başkanımızın şahsında ilçe örgütümüze, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Hepinizi seviyorum. Samsun’u, Atatürk’ün ilk adım şehrini sizlere emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.