04.07.2024

CHP Lideri Özgür Özel: “Bu Tartışmayı Siyasi Çekişme Noktasına Getirmeye Çalışmak Milli Takım’a Zarar Verir”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“SIĞINMACI SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN CHP OLARAK EN KUVVETLİ İNİSİYATİFİ ALACAĞIMIZI SÖYLEDİK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP Lideri Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Milli Futbolcu Melih Demiral’ın gol atmasının ardından yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili soruya, “Şu an Türkiye’nin ve Türk Milli Takımı’nın tartışmalara, polemiklere değil Cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. Burada tek husus şudur. UEFA’nın FIFA’nın hareket geçmesini doğru bulmuyoruz. Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı Türkiye’de köpürtmek, büyütmek, siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım’a zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan Ümit Özdağ ile bayramlaşma sırasında kendisi seçim gündeminden dolayı bize hayırlı olsun ziyaretinde bulunamadıklarını ve en kısa sürede bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylemişlerdi. Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyacağımızı söyledik. Bugün çok kıymetli heyetleri ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri ile birlikte bizi ziyaret ettiler. Öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Özel şöyle devam etti:


“AKSİNE KARAR VERİRLERSE O ZAMAN O ANNENİN GÖZYAŞLARINDA BOĞULACAKLAR”

“Tabii ziyaretimiz ülke gündeminden bağımsız olamazdı. Başta bugün sabah da takip ettiğim Sinan Ateş cinayeti, Ayşe Ateş’in ve Sinan Ateş’in kıymetli annesinin gözyaşları içindeki ifadeleri, beyanları üzerinde konuştuk. Böyle bir cinayetin üstünün örtülmemesi gerektiği noktasında daha önce de sizlerle defalarca paylaştığım fikrimi Sayın Genel Başkan ile de paylaştım. Bu konuyla ilgili kendilerinin de geçmiş siyasi deneyimlerinden istifade ederek, sohbet etme imkânı oldu. Biz Sinan Ateş meselesinin, Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz. Bunun böyle bir cinayetmiş gibi yargılanıp, örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Tabii iktidarın önünde iki seçenek var. Birincisi adaletin önünü açabilirler. O zaman herkesin içi rahat eder. İkinci seçenek ise bir sis perdesi indirebilirler ki öyle bir gayretten rahatsızlıklarımızı ifade ediyoruz. Bu sefer adaletin gelmesi bizim iktidarımıza kalır. İktidarın değişimine kalır. Ama eninde sonunda gelir. Eninde sonunda adalet tecelli eder. Ama burada verecekleri karar gerçekten o iki küçük kız çocuğunun, gözü yaşlı eşin, annenin, kız kardeşlerin ıstırabını dindirecekler mi? Yoksa onların ahlarını mı alacaklar? Buna karar verecekler. Aksine karar verirlerse o zaman o annenin gözyaşlarında boğulacaklar.”

“SIĞINMACI SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN CHP OLARAK EN KUVVETLİ İNİSİYATİFİ ALACAĞIMIZI SÖYLEDİK”

“Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Kayseri’de yaşanan olaylar, bu olayların buraya gelmesindeki temel sorumluluklar üzerinde de görüşlerimizi birbirimizle paylaştık. Bir kez daha ifade etmek gerekir ki bugün Türkiye’nin çözülmesi gereken bir sığınmacı sorunu, Türkiye’nin düzensiz göçmen sorunu, kaçak göç sorunu vardır. Bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı, bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında ‘Esad ile görüşün’ dediğimizde bize demediğini bırakmayanlar şimdi tekrar tatil yapabiliriz noktasına geldiler. Ben Beşar Esad ile görüşmenin sağlanması, Suriye’nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisini Avrupa Birliği’nin de elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz. Yarın Başbağlar’dan sonra Bükreş’e uçacağım ve Bükreş’te Avrupa Sosyalist Partisi ve Sosyalist Enternasyonal’de birlikte çalıştığımız liderlerin her birisine, daha önce büyükelçilerine söylediğim ve bir yemekte liderlere ifade ettiğim konuyu bu sefer Sosyalist Enternasyonal marjında bir kez daha bu sorunun çözümüne yönelik olarak siyasi irademizi ve kararlığımızı ifade etmek durumundayım.”

“TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNERİMİZ VAR”

“Bunun yanında Sayın Genel Başkanımızın yasama faaliyetleri noktasında, maalesef biz çok isteriz tüm siyasi partilerin Meclis’te temsil ediliyor olmasını. Bununla birlikte Türkiye milletvekilliği olmak üzere önerilerimiz var. Yüzde kaç alırsa oy en az o kadar milletvekili ile 100 milletvekilinin partilerin genel oyu üzerinden belirlenmesi, seçim barajlarının temsiliyete engel olmaması yönünde. Zaten sıfır barajı savunan, tüm partilerin mutlaka ve mutlaka eşit şekilde Hazine yardımından istifade etmeleri gerektiğini savunan bir siyasi partiyiz. Meclis’te yasama Meclisinde temsilcileri olmadığı için muhalefet partilerine bir dizi ziyaret yaparak bir takım yasal düzenleme önerileri olan bir teklifte bulundular. Tabii o konu Sayın Genel Başkan’ın değerlendirmesine tabiidir. O konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmamak. Biz kendilerinin tekliflerini aldık. İlgili arkadaşlarımız not ettiler. Erken değerlendirmeleri ben kişisel görüş olarak ifade ettim ama bunun ötesindeki bir durumu partinin yetkili kurulları noktasında değerlendirerek, ifade edebiliriz.”

“KURUMSAL İLİŞKİLERİMİZİ DE SÜRDÜRMEYİ ÜMİT EDİYORUZ”

“Ben Sayın Genel Başkan’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Siyasetin mutlaka ve mutlaka bir rekabet boyutu vardır. Buna herkesin hakkı vardır. Görevi vardır bu konuda. Ama nezaket boyutunu terk etmemek gerekir. Biz Sayın Genel Başkan ile bugün heyetleri ile yaptıkları nazik ziyaretten büyük onur duyduk. Süreç içinde biz de kendilerini ziyaret etmeyi, kendileri ile kurumsal ilişkilerimizi de sürdürmeyi ümit ediyoruz. Buna kararlıyız.”

“BU TARTIŞMAYI SİYASİ ÇEKİŞME NOKTASINA GETİRMEYE ÇALIŞMAK MİLLİ TAKIM’A ZARAR VERİR”

Özel, basının Milli Futbolcu Melih Demiral’ın gol atmasının ardından yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili UEFA’nın soruşturma açmasıyla ilgili sorusuna, “Dün de açıkladık. Şu an Türkiye’nin ve Türk Milli Takımı’nın tartışmalara, polemiklere değil Cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. Burada tek husus şudur. UEFA’nın FIFA’nın hareket geçmesini doğru bulmuyoruz. Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı Türkiye’de köpürtmek, büyütmek, siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım’a zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Bir tek bu konuda, bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım. Sıkıntı yok. Biz hep öyleydik. Ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz bu sefer zafer işareti yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyaret oynadığı güzel futbol ve hepimize yaşattığı gurur yönünden değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum” yanıtını verdi.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ İLE BİR ARAYA GELDİ - 2