12.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye Cumhuriyeti'ni Tekrar Atatürk'ün Partisi Yönetene Kadar Çok Çalışacağız"

-“ÖNCE 31 MART’I KAZANACAĞIZ, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İKTİDAR OLACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bundan sonra partiyi yaş ortalaması 43 olan bir Parti Meclisi, 46 olan bir MYK yönetiyor. Her bakanlığın karşısına bir gölge bakan koyduk. Genel başkan yardımcılarımız büyük gayretle çalışacak. Göreceksiniz, önce 31 Mart’ı kazanacağız, yetmez önümüzdeki dönem iktidar olacağız. Hep beraber, omuz omuza Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar Atatürk’ün partisi yönetene kadar çok çalışacağız, çok çalışacağız, çok çalışacağız” ifadesini kullandı.

Özel, Osmaniye’de vatandaşlarla bir araya geldi. Özel, “2011 yılından 2015 yılına kadar rahmetli İl Başkanımız Kemal Tabak’ın başkanlığında Sayın Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle tam 4 yıl boyunca fahri Osmaniye Milletvekilliği yaptım. O dönemde taziyeyse taziye, düğünse düğün, yılda 15-20 gün Osmaniye’de kaldım. Osmaniye’den 1 milletvekili çıkana kadar ben buradayım dedim. Sonra Grup Başkanvekili oldum, gelip gitmeye devam ettim. Cumhuriyet Halk Partisi ne zamanki Osmaniye’den bir milletvekili çıkaracak duruma geldi Sevgili Baha Ünlü’ye Osmaniye’yi teslim ettik. Abimdir, emeği çoktur. Bayrak yarışında Mustafa Kemal’in askeri Baha Ünlü, Mustafa Kemal’in bir başka evladı Asu Hanım’a, bir cumhuriyet kadınına bayrağı devretti. Bu seçimlerde ben, biz, hepimiz seçimi kazanacağımıza çok inandık, çok ümitlendik, çok çalıştık. Seçim kaybolunca başımız öne eğildi, omuzlarımız düştü, moralimiz bozuldu. Ama Atatürk’ün partisine bu yakışmazdı. Dedik ki, hep beraber bu partiyi bir ayağa kaldıralım. Bir moralleri yükseltelim” dedi.

EKREM BAŞKAN 31 MART’TA İSTANBUL’U ALIYOR

Özel, “15 gün önce buradaydım. Burası benim ikinci memleketim dedim, kazanırsam ilk Osmaniye’ye geleceğim dedim. Ökkeş Amca, il binasının önü dolu, Ökkeş Amca canlı yayında şapkayı kafama taktı, ‘Bu şapkayı tak, kazanmadan gelme’ dedi. Şapkayı taktım, gittim, kazandım, geldim. Şapkaları taktık. Ne zaman 1970’lerde bu şapkayı bir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı taktı, iki genel iki yerel seçimden partimizi birinci çıkarttı. Ekrem Başkan şapkayı taktı, önümüzdeki 31 Mart’ta İstanbul’u alıyor. Türkiye’de belediyeleri artırıyoruz. Osmaniye’de hemen Düziçi’ni geri alıyoruz, Kadirli’yi alıyoruz, Toprakkale’yi alıyoruz. Eğer varsanız, Osmaniye Belediyesi’ni alacağız. Bugün burada size hitap ediyorsam Osmaniye’nin ve Osmaniye İl Başkanı’nın çok büyük desteği var. Manisa Özgür Özel’e nasıl sahip çıktıysa, Osmaniye de öyle sahip çıktı, hepinize teşekkür ediyorum. A’dan Z’ye bütün örgüte minnettarım ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YÖNETENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

BABA EVİNDE YERİNİZ BAŞIMIZIN ÜSTÜDÜR

Özel, “Zor günler geride kalıyor. Osmaniye’de bir ara hiçbir şeyimiz yoktu. Ne belediye ne milletvekili. Burası baba evi. Baba evinin kapılarını açıyoruz. Başı sıkışan, derdi tasası olan baba evine döner. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlı o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Osmaniyeliler milliyetçidir, cumhuriyet devrimlerine sahip çıkar. Bundan sonra kapı ardına kadar açık, baba evinde yeriniz başımızın üstüdür. Buyurun gelin” diye konuştu.

İKTİDARA SARI KART GÖSTERMEYE VAR MISINIZ?

Özel, “Osmaniye çok sayıda askerin olduğu, uzman çavuşun olduğu yer. Bugün uzman çavuşlar günü. Bütün uzman çavuşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Onların sorunlarını hep dile getirdik” dedi. Özel, “Depremde 1010 kaybımız var. Allah gani gani rahmet eylesin. Yaralar sarılsın diye gayret ediyoruz. Yapılması gereken evlerin daha inşaatları yok. 1 yıl dolduğunda evleri vereceklerdi. Bu sözleri takip etmeye devam edeceğiz. Osmaniye demek, fıstık demek. Fıstığa prim istiyoruz” diye konuştu. Özel, “Depremden sonra Osmaniye’ye birtakım haksızlıklar yapıldı. En çok haksızlığı Osmaniye’yi mücbir sebepten çıkararak yaptılar. Diğer 8 ilde herkese yapılan katkılar Osmaniye’ye, esnafına yapılmıyor. Osmaniye’ye üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu Osmaniye, iktidara dünya kadar oy verdi. Bu kadar ciddi destek varken Osmaniye niye üvey evlat? Osmaniye, 31 Mart’ta iktidara bir sarı kart göstermeye var mı?” ifadesini kullandı.

ÜYEMİZİ ARTIRIN

Özel, “Bir an önce Suriye’yle barış sağlanmalı, Suriyeliler memleketine yollanmalı. Biz de memleketimizin imkanlarını kendi gençlerimize, kendi yoksullarımıza seferber etmeliyiz. Osmaniye, bundan sonra da Özgür Özel’in memleketi olmaya devam edecek. Osmaniye’ye katkı sağlayacağız. Osmaniye’de üyemizi artırın, partimizi büyütün, seçimi kazanın” diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OSMANİYE'DE - 2