09.08.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Katliam Yasasının İptaline İlişkin Başvurunun Bu Hafta Yapılacağını Duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda "Katliam Yasası" olarak adlandırılan ve geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan "Hayvan Koruma Yasası"na ilişkin kapsamlı itiraz dilekçesine son şeklinin verildiğini bildirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum" dedi. Tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet eden CHP Lideri Özgür Özel, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti.

Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor.

AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum.

Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır."