09.07.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Geçinemeyenler İçin Işıkları Açıp Kapattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında çağrısını yaptığı ışıkları açma kapama eylemini Ankara milletvekilleri ile gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti genel merkezinde CHP'li Ankara Milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdiği eyleme ilişkin bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. CHP Lideri Özel, "Saat: 21.00'de Ankara milletvekillerimizle ışıkları açıp kapattık. Ya geçim olacak, ya seçim olacak! #AyağaKalkTürkiye" notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Bugün grup toplantımızda bir çağrı yaptık. Dedik ki; "Asgari ücrete zam vermiyorlarsa, emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarmıyorlarsa, çiftçinin esnafın sesini duymuyorlarsa biz buna karşı ayağa kalkıyoruz ve sesimizi yükseltiyoruz." Bütün Türkiye'yi bir ortak eyleme çağırdık. Eylemimiz saat dokuzda, tüm Türkiye'de; elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara, çiftçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz ve ışıkları açıp kapatıyoruz. Biz bu eylemi Ankara'da bütün Ankara Milletvekillerimizle birlikte başlatıyoruz."

CHP Genel Merkezi'nin ışıkları da saat tam 21:00'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında yaptığı çağrı üzerine açılıp kapatıldı.