11.02.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deniz Baykal İçin Düzenlenen Anma Törenine Katıldı: “İktidar Yaparak Vefamızı Göstereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, merhum Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın vefatının birinci yılında Devlet Mezarlığında düzenlenen anma törenine katıldı.

Birinci ölüm yıl dönümü geride kalan eski Genel Başkan Deniz Baykal’ı kabri başında anan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Baykal’ın emaneti olan CHP’yi, ‘iktidar yaparak’ vefalarını göstereceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 4’üncü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ölüm yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında andı. Özel, anma töreninin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Bugün Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın vefatının yıl dönümünde mezarı başında hep birlikteyiz. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

“HAYATIMDA FARKLI İZLER BIRAKMIŞ BİRİSİDİR”

Baykal’ın genç yaşından itibaren önemli görevlerde bulunduğunu anımsatan Özel, “CHP’nin 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı, 40 yaşında Enerji Bakanı olmuş, talan edilmekte olan madenleri bir kez daha kamulaştırarak bu ülkeye kazandırmış, sosyal demokrasiye, CHP’ye emek değil bir ömür vermiş bir Genel Başkanın huzurundayız. Ailesinin acısını ve onurunu paylaşıyoruz. Çünkü Türkiye’nin en büyük ailesinin uzun süre değeri, Genel Başkanı olmuş Deniz Baykal’ın huzurundayız CHP ailesi olarak. Her birimiz kendisinden çok şey öğrendik. Bundan tam 15 yıl önce sadece 2 gün farkla Sayın Baykal, Manisa’da belediye başkan adayı olmam için, belediye başkan adayımız sağlık sorunlarından dolayı yoğun bakımdaydı, seçimlere kısa süre kala telefonla aradı. Ankara’da Türk Eczacıları Birliği’nde görevliyim. Kendisine seçimin bu zamandan sonra kayıp olduğunu, benim bu görev için çok erken yaşta olduğumu ve hazır olmadığımı söylediğimde, ‘Sen iyi bir CHP’lisin. Partililer bazı günlerde partileri için görev yaparlar. O görev hiçbir zaman unutulmaz. Bu görevi yapman için aradım, yoksa sana belediye başkanlığı teklif etmiyorum. Partinin bayrağını yere düşürmemeyi teklif ediyorum’ demişti. Onun üzerine görevi kabul ettim ve beni aktif siyasette adaylaşma ile beraber, elbette parti üyesiydim. Aktif siyasetteydik… Hikayem tam 15 yıl önce o telefonla başladı. O telefondan 1 ay sonra 2009 yılının Mart ayında Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmanın sonunda beni sahneye çağırdı, ‘Manisalılar, ona bakınca ben 35 yıl önceki Deniz Baykal’ı görüyorum. Onu bakınca ben 35 sene önce 35 yaşında bakan olan Deniz Baykal’ı görüyorum. Özgür de bugün 35 yaşında’ dedi. Deniz Baykal’ın bakanlığının üzerinden 50, bu sözü söylediğinin üzerinden 15 sene geçti. O adaylıktan sonra Manisa’da bir esnaf lokantasında yemek yedik. Kendisi yemeğini bitirip çayı içince ‘Genel Başkanım kalkalım mı?’ dediğimde, dedi ki ‘Bak yarın öbür gün sen de bu görevlere geleceksin. Akşam yemeğinden erken kalk, seni ağırlayanlar rahat etsin. Ertesi günü de ona göre planlasınlar. Öğle yemeğinden en son kalk’ dedi, eliyle gösterdi. Dışarıda daha yeni yemek verilen korumalar, şoförler vardı. ‘Sana eşlik edenleri aç bırakmasınlar’ dedi. Geçtiğimiz günlerde bir öğle yemeğinden kalkmaya davrandığımda arkaya baktım, daha çorbasını içen koruma arkadaşlar vardı. Baykal sadece siyaseten söyledikleri ile değil, bir siyasetçi nasıl yetiştirilir, bir siyasetçi ile ilgili nasıl öngörülü olunur. Hepsi açısından hayatımda farklı izler bırakmış birisidir” dedi.

“İKTİDAR YAPARAK VEFAMIZI GÖSTERMİŞ OLACAĞIZ”

“Manisa’da ertesi gün yerel gazetelerde hala saklarım, ‘Baykal Manisa’ya belediye başkan adayını değil gelecekteki genel başkanı tanıttı’ gibi iddialı ifadeler vardı. Manisa’da hep konuşuldu” diyen Genel Başkan Özgür Özel, “Bugün huzuruna, birinci ölüm yıl dönümünde partinin genel başkanı olarak varmış olmak benim açımdan hem büyük bir onur, hem omuzlarımda çok büyük bir yük. Siyasette vefa tartışmaları yapılıyor. Bir partinin önceki genel başkanına vefa gösterecekseniz bunun bir yolu var. Bu ilk genel başkan da son genel başkan da olsa, partisini iktidar yaparsanız vefanızı göstermiş olursunuz. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini de Deniz Baykal’ın partisini de, İnönü’nün, Ecevit’in ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun da partisini iktidar yaptığımızda önceki genel başkanlarımıza vefamızı göstermiş olacağız. Mezarı başında buna söz veriyoruz. Bundan sonra CHP ailesinin hep birlik ve beraberlik içinde, iyi günlerde Türkiye’ye iyi günleri yaşatmasını ümit ediyorum. Partimizde çok önemli görevlerde bulunmuş, bana da emeği olan Sayın Muharrem İnce ve örgütüne de burada bizimle birlikte oldukları için bu büyük ailenin birer neferi olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DENİZ BAYKAL İÇİN DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI

Gündem'den Öne Çıkan Haberler