13.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bayındır'da: “Önce İzmir’i Sonra Türkiye’yi Kazanacağız”

“YAĞMUR GİBİ OYLARI SANDIKTA BULUŞTURUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bayındır halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partililer, milliyetçi demokratlar, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar hep beraber Bayındır’ı sonra İzmir’i sonra Türkiye’yi kazanacağız. Türkiye’de Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. Bayındır’da Davut Başkan kazanacak, Bayındırlılar kazanacak, çiçekçiler kazanacak, sütçüler kazanacak, esnaflar kazanacak, hep birlikte kazanacağız. Bugünü unutmayın. Bu yağmuru unutmayın. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun. Davut Başkanımla, Cemil Başkanı yeni görevleriyle buluşturun” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bayındır ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Özel, “Bayındır’ın güzel insanları, komşunuz Manisa’dan evladınız Özgür Özel geldi, yağmurla geldi, bereketle geldi inşallah. İnşallah 31 Mart akşamı, gün boyunca oylar Davut Başkan’a böyle yağacak. Sadece Davut Başkan’a değil, Cemil Başkan’a da yağacak. Hep beraber inşallah Bayındırımızı en güzel günlere kavuşturacağız. Ramazan mübarek gün, oruçlarınızı Allah kabul etsin, Ramazanınız mübarek olsun” dedi.

“SAHİP ÇIKACAK, SÖZ VERİYORUZ”

“Bayındır deyince çiçek kooperatifi akla geliyor. Kooperatif deyince Karaoğlan Ecevit, Cumhuriyet Halk Partisi akla geliyor ama bu çiçek kooperatifine en büyük destek deyince öncelikle bir Aziz Kocaoğlu’na bir selam yollayalım” diyen Özel, “Ardından Tunç Soyer Başkanımıza bir selam yollayalım. Tunç Başkanın Bayındıra kurduğu süt fabrikası başkalarının eline bakmadan İzmir büyükşehir eliyle ürünlerinizin değerlendirilmesini sağlıyor, çok önem veriyoruz. Cemil Başkan kırsal politikalarda hayvancılıkta özellikle sütçülükle uğraşanlara katkı sağlamak için heyecanlanıyor. Davut başkanla Cemil başkan el ele çiftçimize, besicimize, hayvancımıza, sütçümüze sahip çıkacak, söz veriyoruz” ifadesini kullandı. Özel şunları söyledi:


“DERDİ, ÇİLEYİ BİLİYORUZ”

“Benim yağmurun altında sizlerle buluşmaktan bir şikâyetim yok, sizin bir şikayetiniz var mı? Devam edelim mi? Şimdi özellikle Davut Başkan’ın Bayındırdaki emeğini biliyoruz, kendisi şoförler nakliyeciler odası başkanı, taşıma kooperatifi başkanı, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odasında yönetimde, partimizin evladı ve bizim kendisine özellikle bu süreçte Bayındır Belediyesi’ni almak, Bayındır’da halkçı belediyecilik yapmak, Atatürk’ün kurduğu partiyi Bayındır’da iktidar yapma görevi verdik. Biz çiftçinin, çiçekçilikle uğraşanların, hayvancılıkla uğraşanların derdini çilesini biliyoruz. Aslında bu dönem bütün dünyanın köylülere, çiftçilere sahip çıktığı bir dönem. Avrupa Birliği fonlarının yarısı tarımı desteklemek için sağlanırken, Türkiye’de milli gelirin tam yüzde 1’i çiftçiye destekleme olarak verilmek zorunda, Tarım Kanunu gereği. Ama bu arkadaşlar ne yapıyorlar? Yüzde 1’i bu paranın 285 milyar ettiği halde size sadece 85 milyar destekleme verdiler. Aradaki 170 milyarın üzerindeki para, çiftçinin, hayvancılıkla uğraşanların hakkı olduğu halde bu para başkalarına verildi. Kime verildi? 170 milyarı Kur Korumalı Mevduata verdiler, 180 milyarı tuttular geçiş garantili otoyollara verdiler. Biz çiftçiye para verelim dediğimizde para yok diyorlar. Emekliye para verelim dediğimizde para yok diyorlar ama beşli çetelere, yandaş müteahhitlere, kendi yandaşlarına, saraylarına, makam araçlarına her parayı buluyorlar. Emekliye para bulmayıp, çiftçiye para bulmayıp, yandaşa para bulanlara yazıklar olsun. Yazıklar olsun.”

“BAYINDIRA SAHİP ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

“Davut Başkan, 31 Mart’tan itibaren sizlere sahip çıkmak için, sizinle birlikte Bayındır’a sahip çıkmak için gün sayıyor. Cemil Başkan İzmir Büyükşehir’e gelip size sahip çıkmak için gün sayıyor. Siz onlara belediye başkanlığında destek vermeye söz veriyor musunuz? Onlara güveniyor musunuz? Onlara inanıyor musunuz? Biz de size inanıyoruz. Sözün kısası karşımızda Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı’na oy vermişlere lafım yok. İyi olsun diye verdiler. Ama pişman oldular. Perişan oldular. Yoklukta kaldılar. Yoksul kaldılar. Borçlarını ödeyemez hale geldiler. Ama bu Cumhur İttifakı’nın karşısında umudun ittifakı var. Cumhur İttifakı’nın karşısında kardeşlik ittifakı var. İyi günleri, güzel günleri özleyenlerin, ülkesini sevenlerin, milletine sahip çıkanların ittifakı var, Türkiye İttifakı var. Bizim ittifakımız Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı renklerini nereden alır? Türkiye İttifakı renklerini bu ay yıldızlı al bayraktan alır. Bakın bizim renklerimiz kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Milli Takım gol atınca kim ayağa kalkıyorsa, Filenin Sultanlarıyla kim ağlıyorsa Türkiye İttifakı’ndadır, bizimle birliktedir. Bayındır’da Cumhuriyet Halk Partililer, milliyetçi demokratlar, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar hep beraber Bayındır’ı sonra İzmir’i sonra Türkiye’yi kazanacağız. Türkiye’de Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. Bayındır’da Davut Başkan kazanacak, Bayındırlılar kazanacak, çiçekçiler kazanacak, sütçüler kazanacak, esnaflar kazanacak, hep birlikte kazanacağız. Bugünü unutmayın. Bu yağmuru unutmayın. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun. Davut Başkanımla, Cemil Başkanı yeni görevleriyle buluşturun. Hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Size güveniyorum, size inanıyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İZMİR’DE - 3