30.06.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN "ÇOĞULCU DEMOKRASİ VE PARLAMENTER SİSTEM" KONULU HUKUK ÇALIŞTAYI SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA-BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’A IŞİD’LE İLGİLİ 11 SORU (30 HAZİRAN 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’A IŞİD’LE İLGİLİ 11 SORU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Ankara’da düzenlenen "Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem" konulu hukuk çalıştayına katıldı.
Çalıştay öncesi basın açıklaması yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Sadece biz değil, bu ülkede yaşayan 78 milyon vatandaşımız terörden şikayetçi. Hazırladığım 11 soru var, Sayın Binali Yıldırım’ın önünde de bayram tatili ve uzun bir süre var. Ben bu 11 soruya yanıt istiyorum. Bu soruları bu ülkede yaşayan ve terörden şikayet eden bütün vatandaşlarım adına soruyorum.” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Değerli basın mensupları, 10’u yabancı uyruklu 42 vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Hastanelerde yatan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Bunları söylemenin ötesinde bir şeylerin yapılması gerektiğinin de farkındayız. Sadece biz değil, bu ülkede yaşayan 78 milyon vatandaşımız terörden şikayetçi.
Ben bu aşamada doğrudan hiçbir kişiyi, hiçbir kurumu şikayet konusu etmeyeceğim. Sadece hazırladığım 11 soru var, Sayın Binali Yıldırım’ın önünde de bayram tatili ve uzun bir süre var. Ben bu 11 soruya yanıt istiyorum. Bu soruları bu ülkede yaşayan ve terörden şikayet eden bütün vatandaşlarım adına soruyorum. Herhangi bir vatandaşım şu soru yersizdir derse, emin olun o soruyu geri alacağım. Ama sorduğum sorular doğru sorulardır ve bu ülkenin insanları bu sorulara cevap bekliyor, ben de cevap bekliyorum, beşikteki çocuk Da cevap bekliyor, simitçi de cevap bekliyor, manav da cevap bekliyor. Herkes cevap bekliyor.

Sorduğum sorular şunlar:
1) Musul Başkonsolosluğumuz basılıp 49 vatandaşımız esir alınırken hangi hükümet IŞİD’a terör örgütü demedi?
2) Hangi milletvekili PKK ve IŞİD terör örgütü değildir dedi?
3) "IŞİD iyi ki varsın, Allah kurşununu azaltmasın" diyen kişi hangi partidendir?
4) IŞİD hangi iktidar döneminde Türkiye’de palazlandı ve korundu? Türkiye’nin 70 ilinden IŞİD’a katılım olduğu doğru mudur?
5) Suriye’deki çatışmalarda yaralanıp Türkiye’ye tedavi için getirilen ve iyileştikten sonra tekrar Suriye’ye gönderilen IŞİD militanlarını hangi iktidar korudu, kol kanat gerdi?
6) Sadece Türkiye’de değil, Suriye’de IŞİD’ın da dahil olduğu cihatçı gruplara tırlarla silah göndererek onlara destek veren hangi hükümettir?
7) IŞİD’ın bir terör örgütü olduğunu Milli Güvenlik Kurulu ne zaman karara bağlamıştır? Milli Güvenlik Kurulunun böyle bir kararı var mıdır?
8) Türkiye’de hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili bir iddianame hazırladı? Fetö için iddianame hazırlayan savcılık IŞİD için hangi gerekçeyle hazırlayamamaktadır?
Burada bir parantez açayım değerli basın mensupları, Ankara saldırısı için iddianame hazırlandı denebilir, Reyhanlı için hazırlandı denebilir, Niğde için hazırlandı denebilir. Ben IŞİD terör örgütünün tümü için neden şu ana kadar iddianame hazırlanamıyor bunu soruyorum.
9) IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini, kolunu sallayarak Türkiye’de gezebiliyor? Kim ya da kimler bu kişiyi koruyor?
10) IŞİD terör örgütünün son bir yılda yaptığı eylemler sonucu yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Patlayan bu bombaların siyasi sorumlusu kim ya da kimlerdir?
11) Son patlayan bombayla ilgili olarak Sayın Başbakan yaptığı açıklamada "Güvenlik zafiyeti yok" dedi. Peki güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var demektir. Sayın Başbakan bunu kabul ediyor mu?

Teşekkür ederim değerli basın mensupları.

FIRILDAKLAR SÜREKLİ GÖRÜŞ DEĞİŞTİRİRLER
Soru- Dün İsrail anlaşmasının ardından Cumhurbaşkanının bazı değerlendirmeleri oldu Mavi Marmara gemisinin Gazze’ye girişi esnasında dönemin Başbakanından izin aldınız mı diye bir ifadesi oldu. Ayrıca sizinle ilgili de grup konuşmanızda söylediğiniz, İsrail anlaşmasını nasıl anlatacağını o eleştiride dinleyeceğim demiştiniz. Sizin, biz anlatıyoruz ama siz anlamakta güçlük çekiyorsunuz derken sert bir eleştirisi oldu. İki konuyu özellikle.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Biz Erdoğan’ın İsrail konusunda nasıl 180 derece çark ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bana hangi gerekçelerle çark ettiğini anlatması lazım. Düne kadar en ağır eleştirileri yapan, düne kadar bana “Siz İsrail ağzıyla konuşuyorsunuz” diyen, ben “Mavi Marmara’nın gönderilmesi doğru değildir” dediğim halde “Hayır biz bunu yapıyoruz, arkasında duruyoruz ve göndereceğiz”, hatta “İnsani yardım gönderip blokajı kaldırmak için Türk donanması da eşlik edecektir” diyen bir Cumhurbaşkanı şimdi kalkmış “Ben söylüyorum, sen anlamıyorsun” diyor. Ben gayet iyi seni anlıyorum ama sen çark ettiğin için, fırıldaklar biliyorsunuz sürekli görüş değiştirirler. Bu aynı zamanda narsist kişiliğe sahip olanların da genel bir tavrıdır. Bunun böyle bilinmesi lazım.

IŞİD’LE AKP ARASINDA İDEOLOJİK AKRABALIK VAR
Soru- Efendim dün parlamentoda CHP ve diğer muhalefet partileri IŞİD hakkında bir araştırma önergesi verdiler ayrı ayrı ve bu AKP’nin oylarıyla reddedildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? AKP neden reddediyor efendim bu önergeleri?

Kemal KILIÇDAROĞLU- IŞİD’la AKP arasında bir ideolojik akrabalık vardır. Temel nedeni budur. Teşekkürler arkadaşlar.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler