13.08.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İZMİT BELEDİYESİ ARAÇ TANITIM VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte, İzmit Belediyesi Araç Tanıtım ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.
Konuşmaların ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Kocaelispor forması ve atkısı hediye etti.
Daha sonra CHP Genel Başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener, Belediye Başkanı Hürriyet ile davetliler açılış kurdelesini kesti, Ambarlı Mahallesi Tepeköy Camisi inşaatının temel atma butonuna bastı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanım, değerli İzmitliler, saygıdeğer milletvekili arkadaşlarım, siyasi partilerin temsilcileri, çok güzel bir atmosferde hep birlikteyiz. Beni mutlu eden, Sayın Genel Başkan söyledi, kendisinin kentinde beni ağırlaması. Dolayısıyla size yürekten teşekkür ediyorum Sayın Genel Başkanım.
Sayın Kaplan’ı dinledik. Yaptıklarını hep beraber ekranda izledik. Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Belediye Başkanı olduğunuz andan itibaren unutmayacağınız bir şey var. Siz Millet İttifakı'nın Belediye Başkanısınız. Sayın Genel Başkan, Fatma Kaplan Hürriyet'in seçilmesinde, ‘küçük bir payımız da varsa’ diye bir düşüncesini ifade etti. Bence küçük bir pay değil kocaman büyük bir payınız var Sayın Genel Başkanım.
Çünkü biz milleti düşünüyoruz, ülkemizi düşünüyoruz, vatanımızı düşünüyoruz, bayrağımızı düşünüyoruz. Farklı düşünsek bile bu topraklarda bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek siyasetçi olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Kavgadan bir şey çıkmadı; kavgadan hiç kimse karlı çıkmaz. Bu memleketin huzura ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var, düşüncesini her vatandaşın özgürce ifade etmesine ihtiyacı var, demokrasiye ihtiyacı var, Gazi Meclisin itibarının iadesine ihtiyacı var. Böyle düşünüyoruz biz, o nedenle böyle düşünen herkese saygı duyuyoruz.
Bu memleket 83 milyonun ortak paydasıdır. Birlikte yaşıyoruz burada. Gerginlik yarattılar mı? Yarattılar. Kavga yarattılar mı? Yarattılar. Linç girişiminde bile bulundular ama ben bu millete bir söz verdim, sözümün arkasında duracağım, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim.
Sayın Belediye Başkanımız şunu söyledi; “Millet İttifakı'nın derdi millettir” dedi. Evet, bizim derdimiz millettir. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşadığı bir milleti oluşturmak istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Aynı şekilde “makam ve saltanat meraklısı değiliz” dedi. Sayın Başkan; makam ve saltanat meraklısı olanlar, ülkenin çıkarlarını değil kendilerinin ve ailelerinin çıkarlarını gözetirler. Millet İttifakı'nın hiçbir ferdin de, makamı ve yeri ne olursa olsun makam ve saltanat merakı yoktur. Bizim Belediye Başkanlarımızın koltukları dahi icra yoluyla altlarından alındı. Sandı ki, gücü koltuk veriyor. Unutmasınlar, gücü veren koltuk değil, gücü veren milletin kendisidir. Dolayısıyla gücü milletten alıyoruz biz.
Güzel hizmetleriniz var, başlangıç açısından son derece güzel. Gerçekten izlerken çok mutlu oldum. Kocaeli gibi, İzmit gibi bir yerde çok güzel şeyler yapılabilir; büyük bir boşluk var, o boşluğu dolduracaksınız. Gençleri var, yaşlıları var, kadınları var, erkekleri var, toplumun her kesiminde yaşayan insanları var. Gerçekten Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin 81 ilinden gelenler var ve onlara hizmet etmek bir Belediye Başkanının asli görevidir. İnşallah dediler ki, “şimdi İzmit Belediye Başkanı ilerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.” Bundan en ufak bir endişem yok. Ama bu çizgi devam ettiği sürece, hiç kimseyi ayırmadığımız sürece. Bakın Belediye Başkanı arkadaşlarıma Sayın Genel Başkanım şunu söyledim: “Seçildiğiniz andan itibaren göğsünüzdeki CHP rozetini çıkaracaksınız. Oraya Türk bayrağı rozeti mi takarsınız veya bulunduğunuz kentin, belediyenin arması mı var onu mu takarsınız, rozeti mi var takarsınız. Ama hiçbir ayrım yapmayacaksınız; A partisi, B partisi, C partisi değil, herkesi kucaklayacaksınız. Ve ayrıca şunu söyledim, hizmete önce o kentin yoksul semtleri varsa oralardan başlayacaksınız, oraları kucaklayacaksınız. O insanlar ihmal edildi, o insanları yanınıza alacaksınız. Beraber yürüyeceksiniz, o insanlara hizmet götüreceksiniz” diye düşüncelerimi ifade ettim. Engellemeler yapılmadı mı? Yapıldı. Sayın Genel Başkanım, sadece koltuklar alınmadı her türlü engellemeler yapıldı pandemi sürecinde. Bunları siz de gayet iyi biliyorsunuz. Sizin Belediye Başkanlarınıza da aynı engellemeler yapıldı. Ama şunu söyledim, hiçbir Belediye Başkanı asla şikayet etmeyecek, asla, engelleri aşmasını bileceğiz, engelleri aşacağız, halka hizmeti mutlaka ama mutlaka götüreceğiz.
O nedenle Belediye Başkanı olarak Sayın Hürriyet Kaplan güzel bir mücadele veriyor. Elbette engeller olacaktır, olsun bu engeller ama engelleri aşmak gibi bir irade, bir kararlılık halkın gözünde sizi büyütür. Dolayısıyla siz engellere takılıp kalan bir Belediye Başkanı değil önünüze çıkarılan engelleri yıkıp geçen bir Belediye Başkanı olarak İzmit’in tarihinde de, Kocaeli’nin tarihinde de inşallah yer alacaksınız.
İhalelerin şeffaf yapılmasını istedim. Öyle eşim, dostum, akrabam, yakınım, şunu bunu yapayım diye yok. Örnek olacağız, her yerde örnek olacağız. Eğer kul hakkına saygı gösteriyorsak, kul hakkına saygı göstermenin ötesinde herkese hakkını teslim ediyorsak gerçek bir yönetici kimliğiyle öne çıkmış oluruz. Bu nedenle ben, bize yaptığı çalışmaların bir bölümünü aktaran ve bundan sonraki Belediye Başkanlığı yaşamında da bu başarılarını sürdürecek olan Sayın Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ederim ve dolayısıyla bütün Kocaelililere şükran borçluyum. Sayın Genel Başkanım ben de bu kentte evlendim. Dolayısıyla benim de bu kentte öyle bir… Düğünümü bu kentte yaptım. Dolayısıyla kentin yabancısı değilim. Ama sonuçta sizin dediğiniz gibi Kocaeli tarihin derinliklerinden gelen görkemli bir tarihe sahip. Dolayısıyla o tarihin ortaya çıkması gerekiyor. Gelirken yol üzerinde tarihi bir köşk vardı, o köşkün öğrenciyken fotoğraflarını çekmiştim. O köşkün fotoğrafları aynı zamanda Meydan Larousse Ansiklopedisinde de yer alır. Fakat o köşk yandı, uzun süre arazi boş kaldı. Şimdi yerine yenisi yapılmış ama o ilk binaya çok fazla benzemiyor. İnşallah onu da bir gün Fatma Kaplan Hürriyet orijinaline bakarak orijinaline uygun hale getirir. Çok sayıda tarih var, tarih belgeleri var, yapılar, binalar var, her şey var ve dolayısıyla bu kentin tarihi dokusunu da ortaya çıkarmak gerekiyor. İnşallah onlar da bir gün olur, kuşkusuz sizlerin desteğiyle. Çünkü siz aynı zamanda bu kentin suyunu içen, ekmeğini yiyen, hizmet eden ve kentin de size özel ilgi duyduğu bir alan.
Dolayısıyla ben verdiğiniz katkılar için de Sayın Genel Başkanım sizlere yürekten teşekkür ederim. Bütün Kocaelili dostlarıma, kardeşlerimi de ayrıca şükran borçluyum. Belediye Başkanımıza verdiğiniz destek için tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...