09.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, SPOR KULÜBÜNDEKİ SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, SPOR KULÜBÜNDEKİ SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk Telekom Spor Kulübü çocuk basketbol takımında yaşanılan taciz iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, Bakan Kasapoğlu'na skandalı sordu.
Türk Telekom Spor Kulübü’nün çocuk basketbol takımındaki 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların basketbol koçu ve yardımcısının da aralarında bulunduğu kişiler tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Ele geçirilen video kayıtlarında basketbol takımının koç ve yardımcılarının taciz anlarını kaydettikleri, bazı kişilerin de tekbir getirdikleri belirtiliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi.
Ağbaba önergesinde Bakan Kasapoğlu'na şu soruları yöneltti;
Türk Telekom Spor Kulübü’ne yönelik herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
Türk Telekom Spor Kulübü basketbol takımında erkek çocuklara cinsel istismar uygulayan koç ve yardımcılarının işe alımında güvenlik soruşturması uygulanmış mıdır?
Türk Telekom Spor Kulübü hocalarının sporcu lisansları var mıdır? Varsa bu lisanslar kimler tarafından verilmiştir?
Cinsel istismarı uygulayan Türk Telekom Spor Kulübü basketbol takımı koç ve yardımcıları hangi tarihten itibaren bu kurumda çalışmaktadır?
Önceki yıllarda bakanlığınıza bu ve benzeri vakalar yansımış mıdır?
Spor kulübü hocalarının cemaat-tarikat bağlantıları mevcut mudur?
Türk Telekom Spor Kulübü’nde yaşanan bu vaka pek çok kere görülen çocuk cinsel istismar skandalları gibi tarikatlarla ilgili midir?

Gündem'den Öne Çıkan Haberler