28.06.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN OLAĞANÜSTÜ MYK SONRASI BASIN AÇIKLAMASI (28 HAZİRAN 2018)

Merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz. Bugün ne yazık ki, ikinci  basın toplantısını yapmak zorunluluğu hissettik. Çünkü gerçekten çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Parti Meclisi toplantımız bittikten sonra, Süleyman Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili Merkez Yönetim Kurulumuz olağanüstü toplandı. Bu sıradan, geçiştirilecek bir söz olmanın ötesindedir. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili ciddi bir meseledir. Bu nedenle Merkez Yönetim Kurulumuz olağanüstü toplandı ve bir karar aldık. Bunu sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak üzere ikinci kez basın toplantısı yapma zorunluluğu ortaya çıktı.
Merkez Yönetim Kurulumuz, bütün Türkiye’de il örgütlerimizin tam kadro olarak, milletvekillerimizle birlikte, bütün yöneticilerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimizin tam kadro olarak, şehitlerin huzurunda olacağını kamuoyuna bildirme kararı aldı. Önceki açıklamamda da söyledim, inşallah şehit cenazeleri son bulur, artık şehitlerimiz gelmez ama şehitlerimiz geldiği sürece il örgütlerimizin tamamı tam kadro halinde şehit cenazelerimizde olacaktır. Bu konuda Merkez Yönetim Kurulumuz bir bildiri hazırladı. Şimdi kamuoyuyla o bildiriyi paylaşacağım, bildiriyi okuyacağım.

Merkez Yönetim Kurulumuzun olağanüstü toplantı sonrası hazırladığı ve kamuoyuyla paylaşacağı bildiridir.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Valilere, CHP İl Başkanları’nı bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz, siyasi partilerin değil, milletimizin evlatlarıdır.
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip, derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış, soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir.
Daha yeni tamamlanan seçimlerin, toplumda gerilimleri yok edip, sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama, eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.
Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada, şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu, Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu

Değerli basın mensubu arkadaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun kamuoyuna bildirisidir. Tutumumuz bu bildiri çerçevesinde olacaktır. 81 ilimize, il örgütümüze bu bildiriyi yazılı olarak gönderdik. Yarın saat 11’de, Türkiye’de 81 ilimizde eş zamanlı olarak bu bildiri okunacak ve basın açıklaması yapılacaktır. Bütün örgütlerimiz inşallah tekrar ediyorum, inşallah bir daha şehitlerimiz gelmez. Ama bu acı olaylarda her zaman şehitlerimizin huzurunda, tam kadro olarak bulunacağız.
Hepinize teşekkür ediyorum. Sorularınız varsa alabilirim.

Soru – Kısa bir sorum olabilir mi acaba? “Sayın Erdoğan’ın bilgisi var mı, yok mu bilmiyoruz” dediniz, ama herhangi bir duyum geldi mi ve şahsi olarak da siz böyle bir açıklamanın Sayın Erdoğan’dan habersizce yapılabileceğini düşünüyor musunuz?

Bülent TEZCAN – Şahsi yorum yapmak istemiyoruz. Kurumsal olarak açıklamamızda soruyoruz, "Erdoğan bunun neresindedir?" Neresinde olduğunu bundan sonraki tutumundan anlayacağız. Bu da bildirimizde çok açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Neresinde olduğu bundan sonra, bu açıklamaya karşı tutumuyla ortaya çıkacaktır.
Teşekkür ederim.