06.06.2018

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE ANKARA KEÇİÖREN VE PURSAKLAR’DA...

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE ANKARA KEÇİÖREN VE PUSAKLAR’DA...

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Ankara’daki miting programı kapsamında Yenimahalle’den sonra Keçiören’de vatandaşlarla buluştu.
- "Türkiye tercih yapacak
Keçiören ilçesindeki konuşmasında İnce, Türkiye’nin 24 Haziran’da bir tercih yapacağını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı İnce, şöyle konuştu:
"Bir yanda yorgun, bıkkın, 16 yıldır sorunları çözememiş, meydanlarda ’ey ey’ diye bağıran birisi var. Bir de yeni birisi var. Umut diyor, gelecek diyor, gençler diyor, ekonomi diyor. Türkiye’nin barışmaya, yeni bir umuda ihtiyacı var. Bunu birlikte başaracağız. Sayın Erdoğan kendisine yerli ve milli diyor. Sanki o yerli de biz Fransa’dan geldik, biz nereden geldik? İnek yabancı, saman yabancı, onun sütü bile yabancı neresi yerli. Madem yerlisin o sarayın mermerleri Afyon mermeri mi, Hindistan mermeri mi? Senin içtiğin çayın bardağı bir lira, o kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çay içiyor. Senin gece kondun var, onun bin 150 odalı sarayı var, beş tane de İstanbul’da var oda yetmedi Marmaris’e 300 odalı yaptırıyor, Allah’ın izni milletin desteği ile seçildiğimde ben sarayda oturmayacağım. Orayı gençlere vereceğim."
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Ankara’daki miting programı kapsamında son olarak Pursaklar ilçesinde toplanan kalabalığa da seslendi.
Erdoğan’a yönelik eleştirilerini burada da sürdüren İnce, "Muhafazakar kardeşim, her seçim öncesi Filistin diyor, sözde İsrail ile kavga ediyor. İsrail ile kavga ediyor da mallarını boykot etti mi? İsrail’den mal almaya devam ediyor mu? Petrol ticaretine devam ediyor mu? Bir Filistinli Türkiye’ye gelmek isterse vize almak zorunda ama İsrailli gelirken vize almak zorunda değil. Filistin için yaptığı tek şey miting. O mitingi de kendisi için yapıyor." değerlendirmesinde bulundu. 
Erdoğan’a yaptığı televizyona çıkma çağrısını yenileyen İnce, "Bir meydanda o, bir meydanda ben konuşuyorum. Bu doğru değil. O zaman bir televizyon kanalında konuşalım millet kararını versin. Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerden, Pursaklar’dan sesleniyorum, bilgin yetiyorsa gel televizyon kanalında tartışalım." dedi. 
Ekonomi eleştirilerini sürdüren İnce, şunları kaydetti:
"Erdoğan diyor ki ’Faizleri düşüreceğim.’ Ben de diyorum ki 16 senedir aklın neredeydi? Erdoğan diyor ki doları düşüreceğim. 16 senedir aklın neredeydi? Demirel köprü yaptı, Erdoğan da yaptı. Demirel’in yaptığı köprü bayramda bedava. Erdoğan’ın yaptığı köprüden para ile geçiyorsun. Demirel’in yaptığı köprüden normalde gidiş geliş 11 lira. Erdoğan’ın yaptığı köprüden sadece gidiş 114 lira, bir de geliş 228 lira. AK Partili kardeşim memleket soyuluyor. Soyuyorlar memleketi. Kimin sayesinde? Kusura bakma ama senin sayende. Sen oy veriyorsun, onlar da soyuyor."
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, konuşmasının ardından Esenboğa Havalimanı’na geçerek miting yapacağı Aydın’a hareket etti.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler