GAMZE TAŞCIER

Parti Meclisi Üyesi

3122074029

Özgeçmişi

1982 yılı Ankara doğumlu, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 2004 yılından bu yana Mamak'ta serbest eczacılık yapmaktadır. 1999, 2004, 2007 yıllarında yapılan yerel ve genel seçimlerde CHP Etimesgut İlçe Gençlik Kolunda aktif görev aldı. 2009 yerel seçimlerinde Mamak'ta çalışmalarda bulundu. 2011 genel seçiminde Ankara 1. Bölge 14. sıra Milletvekili adayı oldu. 2014 yılında Keçiören İlçesi Geçici Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2015 Genel Seçimi öncesinde gerçekleştirilen önseçimde Ankara 1. Bölge’de 5. oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde aynı bölgede 9. sıra Milletvekili adayı oldu. 2017 yılında Ankara Eczacı Odası başkan adayı oldu ve Türk Eczacıları Birliği Delegasyon üyesi seçildi. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge 5. sıradan, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde de Ankara 1. Bölge 1. sıradan Milletvekili seçildi. TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve CHP Sözcülüğü görevini yürütmektedir. Kadın ve çocuk hakları, sosyal güvenlik, sağlık ve ilaç politikaları hakkında çalışmalar ve projeler yapmaktadır. 2016, 2018, 2020 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilen Kurultaylarımızda Parti Meclisi üyesi seçildi. 38. Olağan Kurultay sonrası oluşan Merkez Yönetim Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Yabancı dil olarak İngilizce bilen Taşcıer, evli, Bahar ve Nehir adında iki kız çocuğu annesidir.

Mesaj Gönderin

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.