19.03.2019
19.03.2019
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE ANKARA MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KAYA SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN GİTTİĞİ ADANA’DA KONUŞTU:” ERDOĞAN MANSUR YAVAŞ’I TEHDİT EDERKEN ONUN KAZANDIĞINI DA AÇIKLADI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, seçim çalışmaları için gittiği Adana’da yerel basını ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Kaya, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı tehdit eden açılamalarına, “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı tehdit ederken, kurduğu cümleyle, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığını da açıklamış oldu.” dedi.
YEREL BASIN ZOR DURUMDA
Yerel basının sorunlarına da değinen Kaya, “Birçok hakları verilmeyen ve kısıtlanan yerelde yayın yapan gazeteler, yerel kanallar ve radyolar dövizdeki artış nedeniyle çok zor durumda. Maliyetler yükselmiş, reklam ve ilan gelirleri düşmüş. Bazı gazeteler sayfa sayılarını azaltarak, bir kısmı da tamamen siyah beyaz baskı yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. Ulusal medyayı havuza bağlayarak kontrol altına alan AKP, muhalif olan, yerel basını da ekonomik olarak bitirmek istiyor.”dedi
TÜRKİYE’DE ÖZGÜR BASIN YOK
Sarı basın kartı verilirken yandaş muhalif ayrımı yapıldığını söyleyen Kaya, “Yerel basında çalışan muhalif gazetecilerin sarı basın kartı almaları daha da zorlaştırılıyor. Son 3 yıl içinde farklı basın kartı türlerinden 44 bin 417 başvurunun, yaklaşık yüzde 50’sine, olumsuz yanıt verilerek muhalif gazeteciler elenmiştir.” İfadelerini kullandı.
Türkiye’de basın özgürlüğümün olmadığını söyleyen Kaya, “Sınır Tanımayan Gazeteciler, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Türkiye 180 ülke arasında 180. sırada yer alıyor. Türkiye 12 yılda 56 basamak gerilemiş. Türkiye’de son verilere göre 135 gazeteci tutuklu. 2016 yılından bu yana 150'den fazla basın kuruluşu kapatıldı. 3 bine yakın gazeteci işini kaybettiği. Çok sayıda gazetecinin pasaportlarına el koyuldu.” Açıklamasını yaptı
Adana’nın sorunlarını tek tek sayan Kaya, “Adana’da işsizlik Türkiye ortalamasının çok üstünde. Türkiye’de resmi rakamlara göre işsizlik oranı %13,5 olmasına rağmen, Adana’da bu oran yüzde 15’lerin üzerinde. Şehir içi trafik sorunu çözülememiş. Adana’nın altyapısı yetersiz Adana’nın ‘Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’ ilan edilmesi, söylemden öteye gidememiş. Adana, çarpık kentleşmenin en fazla olduğu iller arasında yer alıyor Adana’ya göç eden insanların, istihdam sorunu, eğitim sorunu, barınma sorunu çözülememiş. Çok verimli toprakları olmasına rağmen değerlendirilemiyor. Beyaz altın diyarı olmasına rağmen pamuk ekim alanları her geçen gün biraz daha daralıyor. dedi.
CHP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması şöyle:
“Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar antidemokratik bir ortamda seçime gidiyor. AKP, akıl almaz baskı yöntemleriyle seçimleri kazanmaya çalışıyor. İnsanlar başıma bir şey gelir mi diye kime oy vereceğini dahi açıklamaktan korkuyor.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hapse atmakla tehdit etti. Ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu’yu hedef gösterdi. 6 yaşındaki çocukların, 31 Mart akşamı ellerinde silahlarla valilikleri, kaymakamlıkları basacakları yönünde ipe sapa gelmez açıklamalarda bulundu.
Havuz medyası da boş durmadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mansur Yavaş hakkında, çocuk tacizcisi ve şizofren birinin beyanlarını bahane ederek linç kampanyası başlattı. Mansur Yavaş’ın konu hakkında yaptığı açıklamalara ise havuz medyasında yer verilmedi.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaş’ı hedef alarak, tutuklatmakla tehdit etti. Erdoğan,”Mansur Yavaş, seçimlere girebilse dahi, seçimden sonra bunun bedelini kendisi ödeyeceği gibi bedelini Ankaralılara da ödetme durumuna düşer" dedi.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı tehdit ederken, kurduğu cümleyle, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığını da açıklamış oldu.
YEREL BASIN ZOR DURUMDA
Birçok hakları verilmeyen ve kısıtlanan yerelde yayın yapan gazeteler, yerel kanallar ve radyolar dövizdeki artış nedeniyle çok zor durumda. Maliyetler yükselmiş, reklam ve ilan gelirleri düşmüş. Bazı gazeteler sayfa sayılarını azaltarak, bir kısmı da tamamen siyah beyaz baskı yaparak ayakta kalmaya çalışıyor.
Ulusal medyayı havuza bağlayarak kontrol altına alan AKP, muhalif olan, yerel basını da ekonomik olarak bitirmek istiyor.
Sarı basın kartı verilirken yandaş muhalif ayrımı yapılıyor. Yerel basında çalışan muhalif gazetecilerin sarı basın kartı almaları daha da zorlaştırılıyor.
Son 3 yıl içinde farklı basın kartı türlerinden 44 bin 417 başvurunun, yaklaşık yüzde 50’sine, olumsuz yanıt verilerek muhalif gazeteciler elenmiştir.
TÜRKİYEDE ÖZGÜR BASIN YOK
Türkiye’de internet yasakları her zaman vardı. Ancak 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde sonra gerçekleştirilen 20 Temmuz sivil darbesinden sonra daha da baskın bir hale geldi. Birçok internet sitesi özellikle de haber siteleri kapatıldı.
· “AK Troller” olarak bildiğimiz, sosyal medya tartışmalarını manipüle eden, gündem yaratan, muhalif kişilere karşılık veren, yalan haberleri yayan, sayılarının 6000 bin olduğu iddia edilen sahte hesaplar, AKP tarafından destekleniyor.
· Özgür ansiklopedi olarak bildiğimiz Wikipedia 29 Nisan 2017 tarihinden bu yana tamamen erişime engellendi
· "İnternette özgürlük 2017" raporuna göre Türkiye internetin en çok kısıtlandığı ülkeler arasında yer alıyor.
· Türkiye’de internete erişim keyfi olarak kısıtlanmakta, sık sık bilinçli olarak yavaşlatılmaktadır.
· Sınır Tanımayan Gazeteciler, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Türkiye 180 ülke arasında 180. sırada yer alıyor.
· Türkiye 12 yılda 56 basamak gerilemiş.
· Türkiye’de son verilere göre 135 gazeteci tutuklu.
· 2016 yılından bu yana 150'den fazla basın kuruluşu kapatıldı.
· 3 bine yakın gazeteci işini kaybettiği
· Çok sayıda gazetecinin pasaportlarına el koyuldu.
ADANANIN BÜYÜK SORUNLARI VAR
· Adana’da işsizlik Türkiye ortalamasının çok üstünde. Türkiye’de resmi rakamlara göre işsizlik oranı %13,5 olmasına rağmen, Adana’da bu oran yüzde 15’lerin üzerinde.
· Şehiriçi trafik sorunu çözülememiş.
· Adana’nın altyapısı yetersiz
· Adana’nın ”Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi” ilan edilmesi, söylemden öteye gidememiş.
· Adana, çarpık kentleşmenin en fazla olduğu iller arasında yer alıyor
· Adana’ya göç eden insanların, istihdam sorunu, eğitim sorunu, barınma sorunu çözülememiş.
· Çok verimli toprakları olmasına rağmen değerlendirilemiyor. Beyaz altın diyarı olmasına rağmen pamuk ekim alanları her geçen gün biraz daha daralıyor.
Ancak bu kadar verimli topraklara ve genç işgücüne sahip Adana, 31 Mart’ta bu gidişe dur diyecek. Adana’da hak ettiği şekilde yönetilecek…
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalar, Seyhan’da 25 yılda yapılacak hizmetleri 5 yılda gerçekleştirdi. Şimdi de bütün Adana’yı kucaklayacak. Yaşar Kemal’in Çukurova’sının beyaz altını yeniden hak ettiği değeri bulacak, Adanalının yüzü yeniden gülecek.
Ne yaparsanız yapın Adana’ya halkçı belediyecilik gelecek, Adana halkı refaha ve huzura kavuşacak.”
21.12.2024
21.12.2024
20.12.2024
20.12.2024