22.05.2020

CHP BİLİM PLATFORMU’NDAN POLİTİKA NOTU “ÇOCUKLARIMIZ AKP REJİMİNDE YOKSUL VE MAĞDUR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel’in başkanlığındaki CHP Bilim Platformu, Türkiye’de çocukların sorunlarıyla ilgili bir Politika Notu hazırladı.
AKP’nin çocuklara hak ettiği imkânları ve şartları sunmadığının vurgulandığı Raporda, eğitim sisteminde yaşanan eşitsizlikler ve sorunlardan, çocuk yoksulluğuna, çocuklara yönelik istismar ve şiddetten, çocuk işçiliğine, çocukların yaşadığı sağlık sorunlarından, çocukların kaliteli gıdaya erişim sorunlarına kadar yaşanılan durum somut verilerle ortaya kondu ve CHP’nin politika önerileri sunuldu. Türkiye’de nüfusun üçte birini çocukların oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, buna rağmen AKP iktidarının çocuklara şiddetten uzak ve sağlıklı bir yaşam, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği, güvenli ve huzurlu bir çevre sunmaktan çok uzakta olduğu ve çocukların sahipsiz bırakıldığı vurgulandı.
Çocukların istismar edilmesinin ve çalıştırılmasının, AKP iktidarı döneminde yoğunlaştığına dikkat çekilen raporda, AKP iktidarının erken evlilik ile mücadele etmek yerine, çocuk evliliğini özendirmeyi teşvik ettiği ve bu teşvikte bulunan Saraya yakın kimi gazeteci, akademisyen ve ilahiyatçıları da cezalandırmadığına dikkat çekildi.
CHP’nin Ne Yapacağının da aktarıldığı raporda, Eğitim sistemi çocuğun üstün yararı ilkesi gözetilerek yapılandırılacağı ve fırsat eşitliğinin sağlanacağı, Okullarımız çağın gereklerine ve çocuklarımızın ihtiyaçlarına uygun donanıma getirileceği söylendi. Raporda, Çocuk işçiliğin önleneceği, çocukların şiddetin ve istismarın her türünden korunacağı ve CHP iktidarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği vurgulandı. Raporda ayrıca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurum bakımında Kurumlarda genellikle 18 yaşına kadar kalan çocukların, buradan çıktıklarında sahipsiz bırakıldığına dikkat çekilerek, CHP iktidarında özellikle bu kurumlardan ayrılan kız çocuklarının kamuda sınavsız bir şekilde istihdam edileceği söylendi.
ÇOCUKLARIMIZ AKP REJİMİNDE YOKSUL VE MAĞDUR POLİTİKA NOTU İÇİN TIKLAYINIZ...