17.01.2024

Ali Mahir Başarır, Türk Bayrağına ‘Bez Parçası’ Diyen AKP’li Usta’ya Tepki Gösterdi: “Türk Bayrağına 'Bez Parçası' Diyenin Alnını Karışlarım!”

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta genel kurulda CHP grubuna dönerek “Eğer atında imzalarımızın bulunduğu kağıda bir A4 parçası diyorsanız, şurada arkamızda bulunan bayraklara da iki gün sonra bez parçası dersiniz siz!” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır bu sözlere “Türk Bayrağına ‘bez parçası diyenin alnını karışlarım” şeklinde yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda şu ifadelerde bulundu:

“Şu gördüğünüz bayrak Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla bu rengi almıştır. Ona bez parçası diyecek siz olun, başkası olsun alnını karışlarım. Sen haddini bileceksin. Benzetmeyle bile Türk bayrağına bez parçası diyemezsin. Sen haddini bileceksin AKP Grup Başkanvekili. İşin şirazesi kaçtı. Ne demek, senin yayınladığın bildirideki kağıt parçasıyla bu bayrağı mı kıyaslıyorsun. Özür dileyeceksin, Meclis’ten de, partimizden de, tarihten de özür dileyeceksin. Bilinçaltını ortaya koyuyorsun. Sen şehide kelle diyen bir genel başkanın grup başkanvekilisin. Sen çadır mahkemelerini kuran bir partinin milletvekilisin. Ben ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin milletvekiliyim.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler