05.09.2017
Yazı Boyutu: A- A+
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: “TOPLUMUN ADALETE OLAN İNANCI TEMELİNDEN SARSILMIŞTIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Adli Yılın Açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında Türk insanının artık adalete olan inancının temelinden sarsıldığının altını çizdi. Torun mesajında şunları kaydetti:

“YARGININ GELENEKLERİ ALT ÜST EDİLMİŞTİR”

“Son dönemde ülkemizde yaşanan siyasal ve yargısal gelişmeler, toplumda hukuka, yargıya ve adalete duyulan inancı sarsmış, ortaya çıkan toplumsal ayrışma kendinden olmayanı ötekileştirmiş, yok etme noktasına getirmiş ve şiddeti en üst seviyeye tırmandırmıştır. Türkiye’de toplumun her kesimi adalet aramaktadır. Yurttaşlarımızın adalete olan inancı temelinden sarsılmıştır. Yargıdaki gelenekler alt üst edilmiş, hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku işler duruma gelmiştir.”diyen Torun, Adaletten yoksun olan toplumların sadece haklarını kaybetmiş olmayacaklarını, hak kavramlarının yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair umutlarını da kaybedeceklerini söyledi.

“Adalet, mülkün yani ülkenin temelidir. Yargının kurucu unsuru olan avukatlar, hakimler ve savcılar ise bu ülkenin temel taşları arasındadır. Yeterli ve iyi eğitim görmüş, yasaları ve hukuku iyi bilen, sağlıklı yorum yapan ve isabetli sonuca ulaşan hukukçulara her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır.” diyen Torun, yargının toplumsal olaylar karşısında ortaya koyacağı onurlu duruşuyla ve kararlarıyla adalete güveni yeniden tesis etmek zorunda olduğunu belirtti.

“SİYASİ İKTİDARIN DEĞİL, HAKKIN VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN YANINDA OLUN”

Her türlü şiddet ve nefret söyleminin terk edildiği, insanların birbirlerini farklılıklarıyla kabul ettiği, adaletin tesis edildiği ve barışın egemen olduğu bir yıl olmasını dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, adli yıl açılışını kutladı ve yargı mensuplarına seslendi: “Siyasi iktidarın değil hakkın ve hukukun üstünlüğünün yanında olun. Türkiye’de hiç kimsenin adalet arayışında olmayacağı yargısal bir düzeni tesis edin. Tüm yargı mensuplarımıza başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

CHPnet

SİTELERİ