İLHAMİ ÖZCAN AYGUN

TEKİRDAĞ Milletvekili

Özgeçmişi

24.01.1969’da Edirne İli Havsa ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Edirne’nin Havsa ilçesinde yaptım .1987 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesinin Tarla Bitkileri Ana Bilim dalına kayıt yaptırdım. 1991 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldum.Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde mastır yaparak 1994 yılında, Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldım. Halen doktora yapmaktayım. Yabancı Dil olarak İngilizce bilmekteyim. İş hayatıma, Tekirdağ'da kurulu olan Önder Çiftçi Projesinin tohumluk üretimi ıslahı ve pazarlaması konusunda olmak üzere Ziraat Mühendisi olarak başladım. Bu proje Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Alman Ziraat Odaları Birliğinin ortak girişimi olup Türk çiftçisinin yenilikleri takip etmesini ve teknolojiyi kullanmasını sağlamaya yönelik bir çalışma idi.  Bu süre içerisinde ilimizde ve Trakya bölgesinde her köye defalarca giderek binlerce çiftçiyle tanışma fırsatı buldum Ayrıca bu süre içerisinde yurt dışında birçok bilimsel toplantı, seminer ve kurslara katılarak özellikle buğday tohumculuğu ile ilgili olarak orta Avrupa ve doğu Avrupa ülkelerinde kendime yer edindim. Almış olduğumuz teknik bilgi tecrübelerimi Türk çiftçisinin hizmetine sunmaya çalıştım.

25.08.1995 yılında Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti.'ni kurdum. Ekip çalışması ruhuyla son teknolojiyi uygulayarak yerli ve yabancı şirketler ile işbirliği yaparak profesyonelce ve en önemlisi güvenle hizmet vererek Türk tohumculuk sanayine yön veren bir konuma geldim. Kuruluşumuzun ilk gününden günümüze kadar hızla büyüyoruz. Bu büyüme ile birlikte ülkemizde bugüne kadar önemsenmeyen tohumculuk konusunda daha fazla yatırım yapmaya karar verdim.10.000 M2 alanda saatte 20.000 KG kapasite ile çalışan Türkiye’nin en modern tohum işleme tesislerinden birini kurdum.Şirket bünyemizde 250.000 M2 alan üzerinde kendi AR-GE çalışmalarımızla geliştirmiş olduğumuz onlarca çeşit tohumu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca tescil ettirerek yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda tohum satışı yapmakla beraber yine kendi çeşitlerimiz olan tohumlukları yurt içinde ve yurt dışında bir çok firmaya royalty karşılığı üretim hakkını devrederek ülke tarım ve ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktayım. Mesleğim ile ilgili, yurt içi ve yurt dışında bakanlıklar ve dünya tohumculuk örgütleri ile birçok toplantı, seminer ve kurslara katılımlarım devam etmektedir.Yaşamım süresince birçok sivil toplum örgütünde görev aldım. Ziraat Mühendisler Odası Tekirdağ Şube Başkan Yardımcılığı, Tekirdağ Spor Başkan Yardımcılığı, Kızılay, THK, Tekirdağ Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Tekirdağ Atlıspor ve Geleneksel Okçuluk Spor İhtisas Kulübü derneğinde Onursal üye, Engelsiz Yaşam Derneği üyesi ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev almaktayım.2008-2010 ve 2011-2012 yılları arasında Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu üyeliğim ile 2011-2012 yılları arasında Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu başkanlığını yaptım.Tekirdağ'ın 1995 yılından bugüne kadar CHP kayıtlı üyesiyim. CHP Tekirdağ Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, daha sonra CHP Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım.2001-2003 yılları Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlendim.2004 yılında üyesi olduğum CHP den Tekirdağ Belediye Başkanlığı adayı olarak gösterildim.7 Haziran-1 Kasım Yerel Genel Seçimlerinde Tekirdağ'da 25-26.dönem 4.sıra milletvekili adayı oldum.

2013-2018 yılları arasında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcılığı ve 01.04.2018 tarihinde yapılan Oda seçimlerinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi idim. Aday olmam dolayısıyla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliğimden istifa ettim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Mesaj Gönderin

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.