DENİZ YAVUZYILMAZ

Parti Meclisi Üyesi

Özgeçmişi

Deniz Yavuzyılmaz, 15 Haziran 1979’da Zonguldak’ta doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Kadriye’dir. Mesleği Elektrik Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Cezayir, Libya ve Gürcistan'da mesleki tecrübeler edindi. Enerji sektöründe uluslararası ölçekte hizmet veren özel sektör kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

Avrupa Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (PS:EUROPE), Sosyal Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) yönetim kurullarında görev aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesidir. 2012 yılında Parti Okulu eğitmenliği, 2015 yılından itibaren Parti Okulu Zonguldak-Bartın Bölge Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. Parti İçi Eğitim Birimi’nde (PİEB) yer aldı.

27. Dönem’de Zonguldak Milletvekili seçildi. 27. Dönem’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği, Dijital Mecralar Komisyonu Üyeliği, Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Üyeliği, Bartın Amasra Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi olarak görev aldı.

Yavuzyılmaz’ın çalışmaları arasında, kamuda çok maaş alan bürokratların tespit edilmesi ve Sayıştay Raporları’ndan hareketle kamu kurumlarındaki yolsuzlukların, usulsüzlüklerin ve kamu zararlarının ortaya çıkarılması yer almaktadır. Yavuzyılmaz son olarak Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasını yerinde incelemiş ve bu konudaki çalışmalarını CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı makamını temsilen, “İliç Raporu” adıyla raporlaştırarak kamuoyuyla paylaşmıştır.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yavuzyılmaz, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mesaj Gönderin

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.