02.10.2020

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim anayasal bir haktır. 
Devleti yönetenlerin en temel görevlerinden birisi, bu ülkenin tüm çocuklarının eşit fırsatlarla eğitim ve öğretim imkanlarına erişmesini sağlamak; tüm çocuklarımızı nitelikli bir eğitimle aydınlık bir geleceğe hazırlamaktır. 
Tam 6 aydır yaşanan pandemi döneminde var olan fırsat eşitsizliklerinin derinleşmesine engel olmak da iktidarın temel görevi. İktidar kaç öğrencinin uzaktan eğitim alacağı bilgisine sahip olmalı, hazırlığını buna göre yapmalıydı.  
Milli Eğitim Bakanı’nın 29.03.2020 tarihinde verdiği bilgiyle öğrencilerimizin yüzde 5’inin yani 754.429 bin çocuğumuzun televizyona erişimi olmadığı ortaya çıkmış, bu güz döneminde başlayan EBA ve internet erişimli eğitimlerde de sorunun sürdüğü anlaşılmıştır.
CHP olarak haftalarca iktidara “3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internet, 754 bin öğrencinin de televizyonu yok!  Bu öğrenciler nasıl eğitim alacak? Biz buradayız. CHP olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Önümüze engel çıkarmayın Merkez ve yerel elbirliği halinde bütün sorunları çözebiliriz” çağrısında bulunduk.  
Bununla da yetinmedik, bu çağrımız kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na 18.09.2020 tarihli ve 969 sayılı yazımızla “televizyonu olmayan çocuklarımızın isim ve adres bilgilerinin CHP’ne dijital kopya olarak ulaştırılmasını” ivedi olarak talep ettik.  
Ancak ne yazık ki Bakanlık resmi yazımıza ve içerikteki talebimize olumsuz yanıt vermiştir. Dahası, yanıtında “tespit edilen tüm eksikler giderilmiştir” demiştir.  
Yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim alamayan tek bir çocuğumuzun bile olmaması, bizim en önemli meselelerimizden biridir.  
Eğer eğitime erişim için tüm çocuklarımızın Televizyon ihtiyacı giderildiyse bundan büyük mutluluk duyarız. Ancak vatandaşlarımızdan bize gelen bilgiler ışığında bir kez daha soruyoruz: Tüm öğrencilerimizin eğitime erişim için televizyon ihtiyacı karşılanmış mıdır?  
Tek bir çocuğumuzun bile akranlarının sahip olduğu bu olanaktan yoksun kalmasını kabul edemeyiz. 
İktidarın, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesine destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın.  
Biz buradayız ve hazırız. Bize ulaşın! 
Her şeye rağmen omuz omuza olacağız ve dayanışacağız. Sosyal devleti bugünden adım adım hep birlikte kuracağız!  
Kamuoyuna saygı ile duyurulur, 
 Cumhuriyet Halk Partisi İletişim Bilgileri
Adres: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Anadolu Bulvarı No:12 Söğütözü Çankaya / ANKARA Posta Kodu: 06510
Telefon: +90 (312) 207 40 00
Fax: +90 (312) 207 40 39
Web: chp.org.tr
E-Posta: [email protected]

Gündem'den Öne Çıkan Haberler