08.07.2024

Yankı Bağcıoğlu, "Şehit Aileleri ve Gaziler - Kahramanlara Vefa Çalıştayı"nın Sonuç Raporunu Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin vatansever kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimizin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 12-13 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlemiş olduğumuz "Şehit Aileleri ve Gaziler - Kahramanlara Vefa Çalıştayı"nın Sonuç Raporunu kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyoruz.

Şehit aileleri ve gazilerimizin yaşadığı sorunları tespit etmek, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve toplumda bu konulara dair farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştayımız, 3 aylık bir hazırlık sürecinin ardından gerçekleştirilmiştir. Hazırlık sürecinde 38 il ve ilçede 41 dernek ziyareti ve 85 hane ziyareti yapılmış; ilgili sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, diğer ülkelerin bu konudaki uygulamaları incelenmiş ve Türkiye'deki mevcut durum bütüncül olarak ele alınmıştır.

Çalıştayımıza, kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanları ile 95 şehit yakını ve gazi katılım sağlamıştır. Ayrıca Malul Sayılmayan Gaziler Derneği ve Terörle Mücadelede Gazi Sayılmayanlar Derneği Genel Başkanları da çalıştayda temsil edilmiştir. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı davet edilmiş, ancak katılım sağlamamıştır.

Dört oturum halinde yürütülen çalıştayda, tüm katılımcılara soru-cevap hakkı tanınarak sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir.

Çalıştay sonucunda ortak anlayışla tespit edilen önerilerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Vatan ve millet sevgisinin sembolü olan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize vefa borcumuzu ödemek, hak ettikleri şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli tedbirleri almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin namus borcu olarak gördüğümüz bu konuda kalıcı ve sürdürülebilir adımlar atılması için ilgili kurum ve kuruluşları harekete geçmeye davet ediyoruz.

Çalıştay sonuç raporu, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla da paylaşılacaktır. Bu sayede, şehitlerimizin ve gazilerimizin hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını sağlamak amacıyla geniş bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması hedeflenmektedir.

Çalıştay sonuç raporunu ilgililerin dikkatine sunar, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Saygılarımızla,

Yankı Bağcıoğlu

Genel Başkan Yardımcısı