07.06.2024

Yankı Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Görüştü… Yankı Bağcıoğlu: “TSK Bizim Göz Bebeğimizdir”

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, bugün Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirten Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Türkiye'nin en köklü kurumu olduğu göz bebeği olduğunu vurguladı.

Bağcıoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türk ordusu, her türlü siyasi duruşun dışında olan yüksek ve kutlu bir yerdedir. Bu vesile ile başta Milli Savunma Bakanımız olmak üzere, bütün personeline, kahraman askerlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum."

Toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Bağcıoğlu, görüşmede milli güvenlik konularına ilişkin bilgi alışverişi ve iş birliğinin öneminin vurgulandığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Milli Savunma Politikalarında bilgi alışverişi ve iş birliği yapmamızın Türkiye'nin genel çıkarları için önemli olduğunu vurguladık. Yalnızca eleştirmek için değil, milli menfaatlerimiz doğrultusunda yapıcı ve tamamlayıcı bir anlayışla hareket ettiğimizi belirttik. Milli güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler ve TSK personeline ilişkin önemli hususları ele aldık."

Bağcıoğlu, bu görüşmenin Türkiye’nin genel çıkarları doğrultusunda önemli bir adım olduğunu ve CHP olarak TSK’nın her zaman yanında olduklarını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.