05.08.2024

Yankı Bağcıoğlu: "Gazilerimizin Öncelikli ve Önemli Sorunu; Ortez ve Protezler"

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Sağlık Bakanlığı Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma hastanesinde tedavi gören kahraman gazilerimizi ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, gazilerin dile getirdiği önemli sorunlara dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

ORTEZ VE PROTEZ SORUNU

Gazilerimizin dile getirdikleri öncelikli ve önemli sorun; ortez ve protezlere yönelik raporun sadece Ankara’da Rehabilitasyon Merkezi’nde verilmesi ve protezlerin sadece bu merkezde üretilmesi olarak öne çıktı.

Bu maksatla; gazilerimizin bulundukları illerden Ankara’ya gelmeleri hem kendileri adına çok yorucu ve çok masraflı bir süreç olarak gerçekleşiyor.

MAĞDURİYET VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Aynı zamanda birer engelli olan ve post travmatik stres bozukluğu tedavisi gören Gazilerimiz daha fazla mağdur edilmektedir.

Bu probleme çözüm olarak; değişik bölgelerde belirlenecek uygun illerde Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde rapor vermeye yetkili birimler ile protez üretecek merkezlerin teşkil edilmesi öne çıkmaktadır.