18.07.2024

Yankı Bağcıoğlu: “Askeri Alanlar İmara Açılıyor, Kentin Akciğerleri Yok Ediliyor”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YANKI BAĞCIOĞLU:

“BU KONUYU EMEKLİ BİR ASKER OLARAK İÇİME SİNDİREMİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, askeri alanların imara açılması konusunda yazılı bir açıklama yaparak, bu durumun partiler üstü bir konu olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "İktidarın, 15 Temmuz sonrası askeri alanların “yeşil kalacağı” beyanına rağmen, askeri alanlar büyük bir tehditle karşı karşıya. Herkesin gözü önünde şehirlerin elde kalan son yeşil alanları da peşkeş çekiliyor. Bu alanlar, askeriye tarafından gözü gibi bakılırdı. Şimdi ise imara açılarak yok edilmek isteniyor. Bu durumu emekli bir asker olarak içime sindiremiyorum” dedi.

Askeri alanların imara açılması, kentlerin ekosistemine ve halk sağlığına büyük zarar vereceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, “Askeri alanları imara açmak demek, kentteki bütün damarları tıkamak demektir. Askeri alanlar büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu alanları birer birer kaybediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kendisinin de emekli bir asker olduğunu hatırlatarak askeri alanların imara açılmasına karşı duyduğu rahatsızlığı vurgulayan Bağcıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Emekli bir asker olarak, bu konuyu içime sindiremiyorum. Askeri alanlar, sadece askeri faaliyetler için değil, aynı zamanda kentlerin nefes almasını sağlayan, doğayı koruyan alanlar olarak da büyük öneme sahip. Bu alanların yok edilmesi, geleceğimizin yok edilmesi demektir.

Bu mesele partiler üssü bir meseledir. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda daha fazla duyarlı olmak durumundadır. Askeri alanların imara açılması, sadece bir siyasi partinin meselesi değil, tüm toplumun meselesidir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için hep birlikte mücadele edilmelidir. 15 Temmuz sonrası askeri alanlar için ‘yeşil kalacak’ denildi. Ama görüyoruz ki, bu alanlar birer birer imara açılıyor. Verilen sözler tutulmadı, halkın güveni sarsıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, askeri alanların koruma altına alınması ve imara açılmasının durdurulması için acil önlem alınması çağrısında bulundu. “Askeri alanların korunması ve imara açılmasının durdurulması için acilen harekete geçilmelidir. Bu konuda tüm yetkilileri ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyorum.”