15.12.2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Demokrasi Bizimdir, Sandık Bizimdir ve Bu İrade Elbette Ki Bizimdir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde; “Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Hele aziz milletimizde hiç sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Allah’a emanet olun. Tekrar söylüyorum; demokrasi bizimdir, sandık bizimdir ve bu irade elbette ki bizimdir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesi üzerine Altılı Masa’yı oluşturan parti liderleri bu akşam İstanbul Saraçhane’de bulunan İBB önünde düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine katıldı.

Mitingde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına başlamadan önce boynundaki atkıyı İmamoğlu’na hediye etti. Akşener, İmamoğlu’nun yanında durmasını isteyerek yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 

Öncelikle aziz milletim, aziz İstanbullular, çok değerli genel başkanlar, hanımefendiler, beyefendiler, kalbimiz, beynimiz her şeyimiz gençler. Bugün burada bir büyük haksızlığın iadesi için toplandık. Ama ben öncelikle bu atkının hikâyesini sizle paylaşmak istiyorum. Dün buradan ayrıldık ve giderken genç bir kızımız, adı Kıymet Doğan’dı, arabamın camını çaldı ve boynundan bu atkıyı çıkardı, dedi ki; ‘Ekrem Başkanıma vereceksin Meral Abla, onun için dua edeceğim.’ Dolayısıyla bu atkı Kıymet’in atkısı, bu atkı kalbinden dualar eden ve bu haksızlığı lanetleyen gencecik bir kızımızın atkısı, biliyorum ki Ekrem Başkan onu bir emanet gibi saklayacaktır.

Buradan ayrılma, senin için buradayız.

100 yıl önce olduğu gibi bugün de ‘egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' diyenler burada, Saraçhane’de. Ama o 100 yıl önce verilen o kararın, o ilkenin, o iradenin temsilcileri kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar burada ve İstanbul’dan ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye haykıranların, o sesini duymayanların, onların saraylara kapandığı anda, milletin sesini duymadığı anda biz Saraçhane’deyiz. Bir tiyatroya, bir haksızlığa, kara cübbelerini, siyah cübbelerini saranlara buradan seslenen İstanbullular, diyorsunuz ki; saray sizinse Saraçhane bizimdir. Diyorsunuz ki; zulüm sizinse, haksızlık sizinse, sandık bizimdir. 16 milyon İstanbullunun iradesi burada. Ve millet burada, milletin sesi burada, demokrasi burada, irade burada, milletin iradesi burada ve Ekrem kardeşimin yanında.

Gençler diyor ki; ‘Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.’ İşte bu sese kulaklarını kapasalar da, size bize terörist deseler de, haksız yere Ekrem kardeşimi yargılasalar da, cezalandırsalar da; bu irade, bu ses, bu yürek, bu cesaret, bu iyilik, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki, artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin yanında olduğunu burada Saraçhane’den görüyoruz.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Hele aziz milletimizde hiç sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler.

Allah’a emanet olun. Saygılar sunuyorum. Tekrar söylüyorum; demokrasi bizimdir, sandık bizimdir ve bu irade elbette ki bizimdir.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler