17.04.2023

Tuncay Özkan: “TRT, Tarafsızlığını ve Milletin Televizyonu Olma Özelliğini Kaybetmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi kamu yayıncılığı yapması gerekirken, görevini yerine getirmeyen TRT Hakkında Suç duyurusunda bulunup, Kamu Davası açılmasını talep etti.

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘TRT, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin reklamlarını 8 gün boyunca yayınlamamıştır. TRT, tarafsızlığını ve milletin televizyonu olma özelliğini kaybetmiştir. TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk’ dedi.

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Özkan’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, ne yazık ki tarafsız ve objektif davranma kurumu olmaktan uzaklaşmış Tayyip Radyo Televizyon Kurumu haline dönüşmüştür. Seçimlere doğrudan müdahale etmektedir.

TRT; ne yazık ki, Sayın Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardım kampanyasına dönük alt bant reklamlarımızı yayınlamadığı gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin spot reklamlarını, yani kampanyasında kullandığı sloganları ve vaatlerini içeren kampanya filmlerini de ne yazık ki sekiz gün boyunca yayınlamamıştır. Ta ki kendilerine ihtarnamemizi gönderene kadar. İhtarnamemiz gittikten sonra TRT yayınlarına başlamıştır. Ancak sekiz günlük bir kaybımız söz konusudur. Sekiz gün boyunca TRT bize filmlerimizi, reklam kampanyamızın omurgasını oluşturan vaatler filmlerimizi ne yazık ki yayınlamamıştır. Kampanya ile ilgili olarak kendilerine çektiğimiz ihtarname sonrasında yeniden yayınlarını başlamışlardır.

Ancak TRT Tarafsızlığını, TRT milletin televizyonu olma özelliğini yitirmiştir. İktidarımızda ilk yapacağımız şeylerden bir tanesi TRT‘yi yeniden Türk milletinin televizyon kanalı, Türkiye’nin radyo ve televizyon kanalı haline dönüştürmek olacaktır. TRT çok uzun zamandan bu yana, yıllardır; AK Parti’nin, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP’nin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’de düzenlediği grup toplantılarını olduğu gibi yayınlarken, ne yazık ki CHP’nin, Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantılarını sadece 10 dakika ile sınırlamıştır.

Ve diğer uygulamaları nedeniyle TRT’yi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet ettik. TRT Genel Müdürünün, TRT Yönetim Kurulunun ve TRT kurumunda görevli olan ve CHP’nin sesini kısmaya çalışan bütün yetkililerin bu şikâyet dilekçesinde adları var; kendileri hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz, istiyoruz.”