09.07.2024

Tüm Emeklilerin Sendikası 100 Bin İmzayı TBMM Dilekçe Komisyonu'na Teslim Etti... Gamze Taşcıer: "Haklı Mücadelelerinde Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz"

Tüm Emeklilerin Sendikası, hayat pahalılığı ve maaşlarına yapılmayan zamları gündeme getirmek için 100 bin imza topladı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan ile birlikte Meclis'e getirdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri, CHP Grup Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından Özel'i ziyaret eden emekliler hayat pahalılığı ve emekli maaşlarına yapılmayan zamlar için topladıkları 100 bin imzanın bir nüshasını Özel'e iletti.

Emekliler, Özgür Özel ile görüşmelerinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ile birlikte 100 bin imzayı TBMM Dilekçe Komisyonu'na teslim etti.

"Haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, emeklilerin topladığı 100 bin imzaya ilişkin şunları söyledi:

"Emekliler, hakkı olanı istiyorlar. Yaşadıkları mağduriyetin yasal gerekçelerinin ortadan kalkmasını, intibak yasasının bir an önce çıkarılması ve insan onuruna yaraşır bir emeklilik maaşı istiyorlar. Bugün yüzlerce emekli eğer sokakta, 'Geçinemiyoruz, torunlarımıza onurlu bir yaşam bırakmak istiyoruz. Yıllarca biz bu memlekete hizmet ettik ancak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz' diyorlarsa bu ülkeyi yönetenlerin oturup düşünmesi ve bu ülkenin öncelikli sorununun geçim sorunu olduğunu bir kez daha hatırlamaları gerekiyor.

Emeklilerimiz isterlerdi ki bu güzel havada torunlarıyla vakit geçirsinler ancak hak arayışı mücadelesi için bugün sokaklarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Biz de CHP olarak onların bu haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz ve bu mücadele başarıya ulaşana kadar da her türlü eylemlerinde onların yanında olacağız ve seslerinin duyulması noktasında CHP olarak tıpkı bu akşam saat 21.00'de 'Işıkları açma ve kapama eylemi'ni yaptığımız gibi bir farkındalık yaratmaya devam edeceğiz."