22.08.2018

CHP'DE SİYASİ PARTİLER VE ÖRGÜTLE BAYRAMLAŞMA

CHP'DE SİYASİ PARTİLER VE ÖRGÜTLE BAYRAMLAŞMA
CHP Genel Sekreteri M. Akif Hamzaçebi: 
-"Parlamento çok daha güçlü olmalı. Bu gücü tabii ki siyasi parti grupları ama onun ötesinde milletvekilleri verecektir oraya." dedi.
- "Bayrama bırakmasak, ayda bir siyasi partiler buluşsa ne güzel olur"
Kurban Bayramı dolayısıyla AKP, DSP, Vatan Partisi, HDP, İYİ Parti, BBP, DP, MHP ve SP heyetleri CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

CHP'ye gelen heyetleri Genel Sekreter M. Akif Hamzaçebi başkanlığında, Parti Meclisi üyeleri Gamze Pamuk Ateşli ve Bülent Ecevit Tatlıdil ağırladı.
Siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Kadın Kolları MKYK üyesi Elif Rabia Gürbüz, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ'dan oluşan AKP heyeti, CHP'yi ziyaret etti. 
Bayramın birlik beraberlik duygularını güçlendirmesi dileğinde bulunan Hamzaçebi, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. 
Her bayram kurban satışları hakkında bilgi aldığını aktaran Hamzaçebi, bu bayram küçükbaş yerine büyükbaş hayvan satışında artış görüldüğünü bildirdi.
Hamzaçebi, "Ben her yıl kurban fiyatlarını, Trabzon Tonya'da Osman diye bir satıcı arkadaşımız var, ona sorarak öğrenirim. 'Gerçek nedir?' diye Osman'a sorarım. Osman, 'Eskiden bir inek 10 kişiye bakıyordu, şimdi 10 kişi bir ineğe bakıyor' diyor." ifadesini kullandı. Orhan Erdem ise "Osman biraz abartmış" değerlendirmesini yaptı. 
Türkiye'nin yeni bir sisteme geçtiğini ve artık TBMM'ye hükümetten gelen bir kanun teklifi olmayacağının altını çizen Hamzaçebi, "Parlamento artık milletvekillerinin tekliflerini yasalaştıracak. Parlamento çok daha güçlü olmalı. Bu gücü tabii ki siyasi parti grupları ama onun ötesinde milletvekilleri verecektir oraya. Başkanlık sistemlerinde parti disiplini zayıftır ve o nedenle yasama organı çok daha güçlü olur. Ama bizim gibi hala parlamenter sistem alışkanlıklarını taşıyan ülkelerde parti disiplini çok güçlüdür. Dolayısıyla bu, yasama organının yürütme karşısında bağımsız bir kimlik koyabilmesinin önündeki en büyük engeldir. Görev tabii iktidar muhalefet herkesin görevi. Hepimizin önünde böyle bir görev var." diye konuştu. 
Orhan Erdem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile zaten daha güçlü bir parlamento oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Zaten çıkış yolumuz da oydu, güçlü bir yürütme ve güçlü bir denetim. İnşallah hep birlikte bunu oturtacağız, daha iyi olması için çalışacağız." dedi.
AKP olarak tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutladıklarını dile getiren Erdem, vatandaşlardan bayram ziyareti dönüşü trafik kurallarına uymalarını istedi. 


DSP Genel Başkanı Yardımcısı Dilara Tambova başkanlığındaki DSP heyeti de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.
DSP heyetinin ziyaretinde ise başta Yunanistan'daki yangınlar olmak üzere yaşanan çevre felaketleri konuşuldu. Hamzaçebi, çevrenin tüm insanlığın ortak değeri olduğuna ve birlikte korunması gerektiğine dikkati çekti. Çevre konusunda başarılı bir politika uygulanmadığını savunan Hamzaçebi, "Türkiye bu konuda başarısız. Çevre kaygısı olmayan bir yönetim var." diye konuştu. 


Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti de CHP'yi ziyaret ederek bayramlaştı.


Adana Milletvekili Kemal Peköz başkanlığındaki HDP heyetinin ziyareti sırasında tutuklu milletvekillerinin durumu gündeme geldi. Peköz, "Siyasi tutukluluk Türkiye açısından bir sorun. Haksız yere milletvekilleri, belediye başkanları içerdi. Bunlar için bir çaba içerisinde olmak lazım." diye konuştu.
"Milletvekillerinin yeri TBMM'dir." ifadesini kullanan Akif Hamzaçebi de Anayasa Mahkemesinin daha önce verdiği Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararlarını hatırlattı.
Yasada yeniden milletvekili seçilen kişinin dokunulmaz olacağının açık bir şekilde belirtildiğini aktaran Hamzaçebi, "İnşallah hukuk işleyecektir ve Enis Berberoğlu Meclise gelecektir." dedi.  
Peköz de Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, yaklaşan yerel seçimlerin Türkiye için bir fırsat olabileceğine işaret etti.
Hamzaçebi ise "Türkiye'nin öncelikleri demokrasi ve özgürlükler olacaktır ama bayrama girerken ekonomi öne çıktı. Bayram sonrası herkes kurun nerede istikrar bulacağını düşünüyor, bu ateşi söndürmek lazım, bu çok önemli, kimse önünü göremiyor." ifadesini kullandı. 


Genel Başkan Yardımcıları Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve Hasan Seymen ile Gençlik Kolları üyesi Barış Çalışkan'dan oluşan İYİ Parti heyeti, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu. 
Yanıkömeroğlu, CHP'nin seçimler öncesi kendilerine verdiği desteğe teşekkür ederken, yeni bir parti olmalarına rağmen aldıkları oy oranının başarılı olduğunu aktardı. 
İYİ Parti'nin geçtiğimiz günlerde yapılan kongresine CHP adına katıldığını aktaran Akif Hamzaçebi ise yeni yönetime başarı diledi.
İlk kez seçime girmiş bir partinin aldığı oyu başarılı bulduğunu ifade eden Hamzaçebi, partilerin bir araya gelerek istişarede bulunmasının önemine değindi. 
Hamzaçebi, "Bayrama bırakmasak, ayda bir siyasi partiler buluşsa ne güzel olur." açıklamasını yaptı. 


Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu başkanlığındaki MHP heyeti de CHP'yi ziyaret etti. Depboylu, başta şehit aileleri olmak üzere tüm vatandaşların bayramını kutladı.
MHP camiasının bayramını kutlayan Akif Hamzaçebi de parlamentoda geçmiş dönem başarılı çalışmalarından dolayı Depboylu'yu tebrik etti. 
Depboylu'ya yeni görevinde başarı dileyen Hamzaçebi, siyasi partilerin zaman zaman bir araya gelmesi çağrısını tekrarladı. 
Bayramlardaki dayanışmanın diğer alanlara yansıması gerektiğinin altını çizen Hamzaçebi, "Siyasi parti heyetlerinin bayramlaşması çok güzel ama bunu niye bayramlarla sınırlı tutuyoruz. Bunu yılın diğer aylarına da yayalım diyorum. Şu güzelliği yılın her döneminde yaşayalım. Daha güzel olur." açıklamasında bulundu.
Ziyarette, kurdaki dalgalanma da gündeme geldi.
Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Depboylu, "Çok zorluk yaşadık, henüz atlatabilmiş değiliz ama Allah'ın izniyle atlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var; 'Türkler çetin işler için yaratılmıştır' diye. Zannediyorum çetin işler bundan dolayı bizi buluyor. Allah dağına göre kar verirmiş ama atlatırız. Biz güçlü bir milletiz." ifadesini kullandı. 
Bunun üzerine Akif Hamzaçebi, "Ülkemizin, milletimizin gücüne inanıyoruz. Hükümetler, yönetimler gelip geçer ama Türkiye o gücünü muhafaza eder. 21'inci yüzyılda Türkiye çok güçlü bir ülke olacaktır, buna inancımız tamdır." dedi.  


Ayrıca, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis başkanlığındaki BBP,


Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın başkanlığındaki Saadet Partisi,


Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay başkanlığındaki DP heyetleri de CHP'yi ziyaret ederek bayramlaştı.


Bu ziyaretler sırasında da başta ekonomi olmak üzere güncel konular gündeme geldi.

ÖRGÜTLE BAYRAMLAŞMA


Genel Sekreter Akif Hamzaçebi başkanlığındaki heyet, siyasi partilerle bayramlaşma programının ardından genel merkezin zemin katında toplanan partililerle bayramlaştı.


Bayramlaşma programına Hamzaçebi'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Yıldırım Kaya, bazı milletvekilleri ile Parti Meclisi üyeleri katıldı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler