03.12.2022

Seyit Torun: “Türkiye Sorunlarını Çözebilir Ve İçinde Bulunduğu Bu Olumsuz Tablodan Çıkabilir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması” öncesinde; “Gerçekten çözülemeyecek sorunlarımız yok. Aslında bu iktidar, toplanan kaynakları maalesef çarçur ettiği için, peşkeş çektiği için şu anda ciddi bir ekonomik buhranın içerisindeyiz. Aldığı hatalı kararların bedelini 84 milyon vatandaşımız ödüyor. Gerçekten şu anda toplumun bütün kesimleri, inanılmaz sorunlar yumağı içerisinde. Bir başka gelecek mümkün, çözüm mümkün, o çözümün de nasıl olabileceğini bugün sayın genel başkanım ve değerli katılımcılar orada açıklayacaklar, uzmanlar açıklayacak. Göreceğiz ki ortaya koyulan projelerimizin, ortaya koyulan projeksiyonla önümüzdeki süreçle ilgili yapılması gereken konuları dinlediğimizde; bakacağız ki Türkiye sorunlarını çözebilir ve içinde bulunduğu bu olumsuz tablodan çıkabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bugün İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması” öncesinde; basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bu programla Türkiye’nin geleceğini vaat ettiklerini” belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, şunları söyledi:“

Gerçekten çözülemeyecek sorunumuz yok. Aslında bu iktidar, toplanan kaynakları maalesef çarçur ettiği için, peşkeş çektiği için şu anda ciddi bir ekonomik buhranın içerisindeyiz. Aldığı hatalı kararların bedelini 84 milyon vatandaşımız ödüyor. Gerçekten şu anda toplumun bütün kesimleri, inanılmaz sorunlar yumağı içerisinde. Bir başka gelecek mümkün, çözüm mümkün, o çözümün de nasıl olabileceğini bugün sayın genel başkanım ve değerli katılımcılar orada açıklayacaklar, uzmanlar açıklayacak. Aslında Türkiye bugün yaşadığı süreçte birçok hatalı kararların bedelini ödedi. Birazdan izleyeceğiz ki, eğer o kararlar hatalı alınmasaydı Türkiye çok farklı bir yere gelebilirdi, çok daha iyi noktada olabilirdi. Artık bir dijital devrimin içerisindeyiz. Bunu kaçırmamamız lazım. Tarımda, sanayide, teknolojide üretmemiz lazım. Türkiye’de artık üniversitelerimiz bilim üretmeli, bölgesinin kalkınmasına destek olmalı ve topyekûn bir üretim içerisinde olursak içinde bulunduğumuz durumu da aşarız. Eğer kaynaklarımızı verimli kullanırsak alt gelir grupları gelirini artırır ve bu sayede dengeli bir büyümeyi sağlarız. Gelir dağılımında adaleti sağlarız ve toplumumuz refah devleti hâline gelebilir. Ülkemiz refah ülkesi hâline gelebilir. O yüzden birazdan göreceğiz ki, ortaya koyulan projelerimizin, ortaya koyulan projeksiyonla önümüzdeki süreçle ilgili yapılması gereken konuları dinlediğimizde; bakacağız ki, Türkiye sorunlarını çözebilir ve içinde bulunduğu bu olumsuz tablodan çıkabilir.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler