15.06.2022

Seyit Torun: “Ankapark’a 801 Milyon Dolar Harcayacağınıza Altyapı Yapsaydınız, 25 Yıldır Neredeydiniz?”

“ERDOĞAN’IN ENFLASYON AÇIKLAMASINA İNANSA İNANSA BAKAN NEBATİ İNANIR”

SOYLU’YA ÇAN TEPKİSİ: “HAPİS CEZASI ALAN AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALMIYOR, FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORSUN, UTANMIYOR MUSUN?”

“VENEZUELA’DA BUĞDAY YETİŞTİRMEK TESLİMİYETÇİ AKIL”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bizim belediyelerimiz uçuk kaçık projelerle uğraşmıyor. Ankapark gibi 801 milyon doları çöp haline getirmiyor. 25 yıldır iktidardalar, alt yapıyı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza alt yapısıya harcasaydınız. Bu zihniyet kötülükçü bir zihniyet” dedi. Torun, Erdoğan’ın enflasyonun 2023'te düşeceğine yönelik açıklamasına, “Hayatınız yalan. Kıpır kıpır bir bakan atadınız. İnansa inansa Erdoğan’ın sözlerine o inanır” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP Muğla İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, şu açıklamalarda bulundu:

BÜYÜK BİR YAĞMACILIK

“Büyük bir talanla karşı karşıyayız. Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Muğla’nın da yüzde 60’ı madenlere ruhsatlandırıldı. Orman alanlarının yüzde 61’i, kültür alanlarının yüzde 66’sı, koruma altına alınmış doğal alanların yüzde 55’i madenlere ruhsatlandırıldı. Bu bir istila, bir talan, bir yağmacılık. Artık gözlerini rant bürümüş ve çılgınca, kontrolsüzce para kazanma uğruna geleceğimize ihanet etme projesi.

ORMAN YANGINI UYARISI: MAZERET ÜRETMEYİN

Geçen yıl çok büyük acılar yaşadık. 29 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Muğla’da 11 ilçemizde orman yangınları meydana geldi. 66 bin 874 hektar, neredeyse 94 bin futbol sahası kadar bir alanımız yandı, ciğerimiz yandı. Şimdi yaza girdik. Ama endişeliyiz. Bakıyoruz: Bir palyatif çözüm arayışı içindeler. Geçen yılki hataların yapılmamasını istiyoruz. Gereken her türlü tedbir alınsın, artık mazeret üretme yerine bunları yaşamayalım. Orman Genel Müdürlüğü’nde eksiklikler varken araçlarını da Cumhur İttifakı belediyelerine verdiklerini biliyoruz.

KIYI YÖNETMELİĞİNE TEPKİ

Muğla, denize kıyısı en fazla olan ilimiz. Maalesef hukuksuzca talan ediliyor. Şimdi bunu bir yönetmelikle meşrulaştırdılar. Kıyı kenar çizgilerini yeniden belirleme yetkisini valiliklere verdiler. Anayasa’ya göre kıyılar halkındır. Ama bir yönetmelikle valilikler buraları özel mülkiyetlere devretme hazırlığı içerisinde. Tek dertleri rant, para elde etmek. Şaşırmış durumdalar. Hazine’yi, Merkez Bankası’nı boşalttılar ülkeyi bir sente muhtaç hale getirdiler, şimdi ‘nereden kaynak sağlarız’ onun çabası içindeler.

BELEDİYELERİN HAKKI PARTİZANCA KULLANILIYOR

Belediyelerimiz bu baskıcı yapının her türlü engellemelerine rağmen hizmetlerini artırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK, Türkiye Belediyeler Birliği… Belediyelerimizin hakkı olan kaynakları partizanca kullanıyorlar. Belediyelerimize ayrıştırıcı ötekileştirici muamele içerisindeler. İLBANK’tan bir teminat mektubunu almakta belediyelerimiz zorlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyemizin 63,5 milyon euro kredisi 2020 Aralık’tan beri Cumhurbaşkanı onayında bekliyor. Tek bir imza. Ama maalesef CHP’li belediye diye verilmiyor.

ANKAPARK’A HARCAYACAĞINIZA, ALTYAPIYA HARCASAYDINIZ

Bizim belediyelerimiz uçuk kaçık projelerle uğraşmıyorlar. Öyle Ankapark gibi 801 milyon dolar parayı çöp haline getirmiyorlar. 25 yıldır iktidardalar, alt yapıyı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza Ankara’nın alt yapısına harcasaydınız. Şimdi olağanüstü bir durumla karşılaşınca hemen, ‘bunlar yapamadı, edemedi.’ Bu anlayış tamamen popülist bir anlayış, bu zihniyet kötülükçü bir zihniyet.

SOYLU’YA TEPKİ: HİÇ UTANMIYOR MUSUN?

Çan Belediye Başkanımız görevden uzaklaştırıldı. Niye? Bir soruşturma devam ediyor. Bir sabah operasyonuyla aldınız karakolda tuttunuz hiçbir şey bulamadınız. Ardından elde bir belge yokken görevden uzaklaştırıyorsunuz. Niye? ‘Bakın CHP’li belediyelerde olumsuzluklar oluyor.’ Peki Ak Partili Şırnak Uludere ve Hilal belediye başkanları rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldı. Yargı kararı kesinleşti onu niye görevden almıyorsun? Suç işleri bakanı, o ismine, soy ismine yakışmayan insan, birini sağına birini sonula alıyorsun fotoğraf çektiriyorsun bir de utanmadan, sıkılmadan, arlanmadan. Bu ülkenin iç güvenliğinden sorumlu kişi, suç işlemiş insanlarla fotoğraf çektiriyor. Yalova Belediye Başkanımız yargı önünde aklanmış olmasına rağmen görevine iade edilmiyor. Ceyhan Belediye Başkanımız bir kumpasla, bir FETÖ taktiği ile montajla yapıldı ve buna da devletin görevlilerinin buna alet olduğu ispatlandı. Hiç utanmıyor musunuz, arlanmıyor musunuz? Nerede kaldı sizin adaletiniz? Ama bunların partisindeki isimler de sahte. Ne adaletleri var ne kalkınmaları var. İkisi de sahte. Ülkeyi de batırdılar, adaleti de yok ettiler.

ERDOĞAN’A ANCAK NEBATİ İNANIR

Bunların hepsi korkudan. Artık korkuyorlar, panik halindeler. Giderayak ‘acaba ne yapabiliriz de bu süreci kendi lehimize değiştiririz.’ Bunun çabası içindeler. Ne yaparsanız yapın gideceksiniz. Bu millet kararını vermiş. Bu güzelim ülkeyi ne hale getirdiğiniz belli. İhvancı dış politikanız bitti, ekonomiyi artık mutfakta aş kaynamaz hale getirdiniz. Utanmadan şimdi diyorsunuz ki, ‘düzelteceğiz.’ Hayatınız yalan. Bir Bakan atadınız kıpır kıpır Bakan. İnansa inansa Erdoğan’ın sözlerine o inanır. Ne diyordu 6 ay önce, ‘Şimdi uyuyun 6 ay sonra uyanın Türkiye çok farklı olacak.’ Sıkıntıdan uyuyamadık ama… 6 sonra geldiğimiz nokta; dolar 11 liraydı şimdi oldu 17 lira. Akaryakıt 11 liraydı şimdi oldu 28 lira. Enflasyon yüzde 36’ydı şimdi yüzde 73. Biz uyumadık ama büyük bir çok travma ile karşı karşıya kaldık. Uyuyan nebati, uyuyan bu iktidar.

BAKAN DEĞİŞTİRMEKLE OLMAZ, ERDOĞAN DEĞİŞECEK

Hiçbir hesapları tutmadı. Şimdi Erdoğan, yalanlarına yeni bir yalan ekledi. ‘2023 şubat-martta enflasyon düşecek’ diyor. Allah aşkına artık Türkiye üzerinde oyun oynamaktan vazgeç. Senin oyuncağın değil bu ülke. O Bakanı getirdin olmadı, bu Bakanı getirdin olmadı. Bakanları değiştirmekle olmaz, iktidar değişecek, Erdoğan değişecek bu ülke o zaman düzelecek.

VENEZUELA TEPKİSİ: BU AKIL TESLİMİYETÇİ AKIL

Şimdi Venezuela’ya gidiyoruz, buğday yetiştireceğiz. Ne oldu benim Anadolu’ma. Toprak mı bitti, çiftçi mi bitti, tohum mu bitti de Venezuela’da buğday yetiştireceğiz. Bu akıl teslimiyetçi bir akıl. Bu ülke artık tarım ithalatçısı bir ülke haline geldi. Bu düzen değişmek zorunda."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler