06.03.2023

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bizim Cumhurbaşkanı Adayımızdır"

Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altı lider, Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünde bekleyen yurttaşları birlikte selamlarken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı önemli olan siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımız" dedi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantı başlarken on binlerce yurttaş, Genel Merkez'in önünde toplandı.

Beş saat süren toplantının ardından Altı Lider, birlikte yurttaşları selamladılar. Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere kürsüye geldi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun konuşması şöyle:

“Bugün Berat Kandili’ni idrak ediyoruz. Üç ayların içindeyiz. Ramazan’a çok kısa bir zaman kaldı. Bundan dolayı Cenab-ı hakkın bu gece hürmetine aldığımız kararları başarıyla neticelendirmesini niyaz ediyoruz Cenab-ı haktan.

Elbette içinde bulunduğumuz günler ifade edildiği gibi acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti. Birçok şehirde, şehir diye neredeyse bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı haktan rahmet ediliyorum, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Geride kalan kardeşlerimize de başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Allah, vefat edenlere tekraren rahmet eylesin.

Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Sizi daha fazla burada tutmak istemiyorum. Hava biraz soğuk. Aynı zamanda mübarek bir gecedeyiz. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı önemli olan siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımız… Bu görevin hayırlı olmasını diliyor, inşallah seçimlerin ardından da kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler