12.10.2024

Pınar Uzun Okakın: “Dijital Demokratik Katılım, Hızla İlerleyen Teknoloji ve Dijitalleşmeyi Merkezine Alan Yeni Bir Siyaset Anlayışının İspatıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi, Muğla’da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı’nda, dijitalleşmenin hızla geliştiği bugünlerde, üyeleriyle direkt ve hızlı iletişim doğrultusunda Dijital Demokratik Katılım sürecini gündemine aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, Dijital Demokratik Katılım uygulamasını anlattığı sunumda, bu sistemin hızla ilerleyen teknoloji ve dijitalleşmeyi merkeze aldığını vurguladı.

Dijital Demokratik Katılım uygulamasını sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın şunları söyledi:

Dijital Demokratik Katılım, hızla ilerleyen teknoloji ve dijitalleşmeyi merkezine alan yeni bir siyaset anlayışının ispatıdır. CHP Mobil uygulamasını yükleyen ve kişisel bilgileriyle giriş yapan tüm üyelerimizin görüşlerinin doğrudan ve en hızlı şekilde alınabileceği dijital döneme adım atmış bulunuyoruz.”

CHP Mobil ile dijitalleşmenin her alanda hızla genişleyen etkisini siyaset alanına taşıyan parti, demokrasinin etkinliğini artırmak ve içinde bulunulan çağın gereklerini yerine getirmek için büyük bir adım atıyor. Uzun Okakın, CHP’nin yeni nesil siyaset anlayışını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Yaşamın her alanında hacmi hızla genişleyen dijitalleşme sürecini, demokrasinin etkinliğini artırmak ve içinde bulunduğumuz çağın gereklerini yerine getirmek için Cumhuriyet Halk Partisi yeni nesil siyaset anlayışının kilometre taşını döşemektedir. Gençlerin, kadınların, baba ocağımızın her bir ferdinin sesini duymayı önceleyen Dijital Demokratik Katılım parti örgütümüze hayırlı olsun.”

Bu yeni siyaset anlayışı, CHP’nin daha katılımcı ve şeffaf bir geleceğe yönelik attığı önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. CHP, Dijital Demokratik Katılım ile üyelerini karar aşamalarına daha etkin biçimde dahil ederek toplumsal meselelerde ortak akılla hareket etmeyi sürdürecek.

”Kendinden emin ve özgüvenli siyasetin önemli bir sonucu olarak, yüz binlerce üyemizin dijital demokratik katılımından güç alacağız. Önemli eşikleri, üyelerimizin ortak aklıyla birlikte aşacak, birlikte büyüyeceğiz.”