15.05.2020

PARTİMİZİN DİJİTAL DERGİSİ MİLLET'İN "TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ" KONULU ÖZEL SAYISI YAYINDA...

Her yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından açıklanan 'Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi' sıralamasında bu yıl ülkemiz 180 ülke içerisinde 154. sırada yer aldı.
Türkiyeli basın emekçileri her yıl 3 Mayıs'ta kutlanan Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne böyle bir iklimde ve birçok tutuklu gazeteci ile girdi.
Saray iktidarı hukuksuz, kurumsuz, bürokrasisiz ve liyakatsiz bir yönetimle ülkemizi basın özgürlüğünde dibe sabitlemiş durumda... Türkiye bir yandan salgın belasıyla uğraşırken bir yandan da siyasal eleştiriye tahammülü olmayan bir zorbalıkla mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Türkiye’de ilk salgın vakasının açıklandığı 11 Mart tarihinden bu yana salgınla ilgili yaptıkları haber ve yorumlar gerekçe gösterilerek 10 gazeteci gözaltı alındı, 1 gazeteci ise tutuklandı.
Salgın nedeniyle yaklaşık 100 bin hükümlü serbest kalırken, Odatv’den Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesinden Murat Ağırel’in tecrit halindeki tutuklulukları sürdürülüyor.
Millet Dergisinin bu özel sayısında Türkiye'de basın özgürlüğü konusunu gündemimize alıyoruz. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Atila Sertel'in hazırladığı Basın Özgürlüğü Raporu'nun genişçe bir derlemesini okurlarımızla paylaşıyoruz.

İyi okumalar dileriz.

Bu Sayıda:
- Bağımsız medya için yol haritası
- Arşiv Unutmaz: Ne söylediyse tersini yapan siyasetçi portresi: Erdoğan
- Koronavirüs Döneminde Basın Özgürlüğü
- Türkiye, basın özgürlüğünde dibe sabitlenmiş durumda
- TGS: Haberci, tutukluysa haberin olmaz!
- Basın Özgürlüğü Raporu
- “Medya virüsleri” gerçekleri halktan gizleyenlerdir
- CHP Ne Yapacak?

Dergimizin  "Türkiye'de Basın Özgürlüğü" konulu özel sayısını okumak için tıklayınız...