15.03.2023

Özgür Özel: “ Facia Üzerine Facia, Acı Üzerine Acı, Ölüm Üzerine Ölüm Ekleniyor”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda, “O çadırlarda, evleri yanlış yerlere yapılmış, bu yüzden yıkılmış ya da ağır hasarlı olduğu için içine girilemeyen depremzedeler kalıyordu. AFAD, onları, yanlış yere yapılmış çadırlara yerleştirmiş. Akıllanmak, doğrusunu yapmak yok. Acil eylem planı yok. Çadırkentlerin inşa edileceği toplanma alanlarının önceden hazır edilmesi yok. Tam bir beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor. Facia üzerine facia, acı üzerine acı, ölüm üzerine ölüm ekleniyor” dedi.

Özgür Özel, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, deprem bölgesi Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da meydana gelen sel felaketinde yaşananlar nedeniyle AKP iktidarını eleştirdi. Özel, şunları söyledi:

“ACININ ÜSTÜNE GELEN BU ACIYA HAKİKATTEN ARTIK TAHAMMÜL KALMADI”

“Bir sel felaketi yaşanıyor. Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere deprem bölgesindeki hemen her il tehdit altında. Şu ana kadar 5 vefat, 6 da kayıp var. Kayıpların bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz. Acının üstüne gelen bu acıya hakikatten artık tahammül kalmadı. Biz, CHP Grubu olarak, Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Milletvekilimiz Aziz Aydınlık’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, Gaziantep Milletvekillerimiz İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya, İzmir Milletvekilimiz Ednan Arslan ve Manisa Milletvekilimiz Bekir Başevirgen’den oluşan 7 kişilik bir heyeti bölgeye yolladık.

“AFAD, ONLARI, YANLIŞ YERE YAPILMIŞ ÇADIRLARA YERLEŞTİRMİŞ”

O çadırlarda, evleri yanlış yerlere yapılmış, bu yüzden yıkılmış ya da ağır hasarlı olduğu için içine girilemeyen depremzedeler kalıyordu. AFAD, onları, yanlış yere yapılmış çadırlara yerleştirmiş. Akıllanmak, doğrusunu yapmak yok. Acil eylem planı yok. Çadırkentlerin inşa edileceği toplanma alanlarının önceden hazır edilmesi yok. Tam bir beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor. Facia üzerine facia, acı üzerine acı, ölüm üzerine ölüm ekleniyor.

“BUNU MİLLETİMİZ GÖRÜYOR, MİLLETİMİZ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA”

Bunu milletimiz görüyor, milletimiz değiştirmek zorunda. Bu beceriksizleri götürüp, yerine gerçekten bilime inanan, sadakati yerine liyakatine güvenilen, tam olarak eğitim almış kişilerin bu işi yapması lazım. Ben, hiçbir meslek grubunun eğitimine ve devlette görev yapmasına karşı değilim. Adıyaman Müftülüğü’ne inşaat mühendisi yollarlarsa itiraz ederim. Şanlıurfa Müftülüğü’ne mimar görevlendiremezsiniz. Malatya Müftüsü, şehir plancısı olmaz. Aynı bunların olmayacağı gibi, AFAD’ın en kritik yerlerindekilerin tek vasfı da ilahiyat fakültesi olmak, olamaz. Bunu söyleyince ‘İlahiyata mı karşısın’. Hayır, liyakatsizliğe karşıyız. Eğitimsizliğe, beceriksizliğe karşıyız.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Milletvekilliğini hak edecek kadar iyi valilik yapıyorsan Hatay’ı niye yalnız bırakıyorsun? İyi yapmadıysan nasıl böyle bir göreve talip olabiliyorsun? İdari tutarlılık var. Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 bin ilan edilen 300 bin Covid vakasını yönetemediği ülkede, 300 bin kişinin öldüğü ülkede, 48 bin depremdeki resmi kaybımıza, son yıl 334 kadın cinayeti, bin 843 iş cinayetine, Soma’da ölen 301 madenciye rağmen ‘İnşallah milletimize mahcup olmayacağız’ diyen biri cumhurbaşkanlığına adaysa, idari tutarlılık gereği Hatay Valisi de milletvekili adayı olur. Bu düzende bu mümkün. Bu düzeni değiştireceğiz.”