10.03.2023

Özgür Özel: Cumhurbaşkanlığı İsraf Yapmaya Devam Ediyor

“ADEDİ 1 MİLYON 400 BİN TL OLAN ATLARDAN NE KADAR ALINMIŞTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ekonomik krizin ve yaşanan depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir ortamda Cumhurbaşkanlığı israf yapmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığına çok kısa bir süre önce Hollanda’dan çok sayıda at alındığı öğrenilmiştir. Bir adedinin 1 milyon 400 bin TL olduğu belirtilen bu atların ne zaman alındığı ve ne amaçla kullanılacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısının yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdik. Yanıtını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Tarafıma ulaşan bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı bünyesine yakın bir geçmişte, Hollanda’dan her biri 70 bin avroya denk gelen 1 milyon 400 bin TL tutarında çok sayıda at alındığı ifade edilmektedir. Bu tutarın Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödendiği belirtilmektedir. Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik kriz içinde bulunduğu, enflasyonun dizginlenemediği, işsizlik oranının düşürülmediği böylesi bir dönemde bu atların nasıl bir ihtiyaçtan alındığı bilinememektedir” ifadesini kullandı. Özel, Oktay’a şu soruları yöneltti:

“BU ATLAR İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILMIŞTIR”

-Hollanda’dan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere kaç adet at alınmıştır? Söz konusu atların özelliği nedir? Hangi özellikleri nedeniyle tercih edilmiştir?

-Bu atlar ne zaman alınmıştır? Bu atlar teslim alınmış mıdır? Bu atlar ne amaçla kullanılacaktır?

-Bu atlar için ne kadar ödenmiştir? Ödenmesi gereken miktarın tamamı ödenmiş midir?

-Bu kadar sıkıntılı bir süreçte bu alımı israf olarak değerlendiriyor musunuz?

“SORU ÖNERGEMİZİN YANITINI BEKLİYORUZ”

CHP’li Özel, önergesine ilişkin olarak yaptığı dönemde, “Ekonomik krizin ve yaşanan depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir ortamda Cumhurbaşkanlığı israf yapmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığına çok kısa bir süre önce Hollanda’dan çok sayıda at alındığı öğrenilmiştir. Bir adedinin 1 milyon 400 bin TL olduğu belirtilen bu atların ne zaman alındığı ve ne amaçla kullanılacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısının yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdik. Yanıtını bekliyoruz” ifadesini kullandı.