11.11.2022

Orhan Sümer: Türk Parasının Hurdasını Kendinden Daha Değerli Hale Getirdiler

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Hazine ve Maliye Bakanlığının Bütçe görüşmelerinde ekonomideki durumu madeni paraların hurdasının kendisinden daha değerli olduğu örneğini vererek gündeme getirdi.

Sümer şöyle konuştu:

EKONOMİNİN ASIL SORUNU TEK ADAM REJİMİ

Sayın Bakan Televizyon karşına çıkıp, “20 yıldır bu ülkede hiç kimse

'Beni enflasyonun altında ezdirdiler', 'Beni doktorsuz bıraktılar', Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar' diyemez" diye açıklamada bulundu. TÜİK’e Talimatla veri açıklatıyorsunuz. Açıklanan verilere hiç kimse güvenmiyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlarını bile göz önünde bulundursak Enflasyon yüzde 85 çıkmış. Sayın Bakan hiç sıkılmadan pembe tablolar çiziyor. Ne zaman ekonomi kötü gidiyor desek Ezan susmayacak, Bayrak İnmeyecek, Milletimiz bölünmeyecek diyerek Milli değerler üzerinden gerçekleri kapatmaya çalışıyorsunuz. Bizim bu değerlerle bir sorunumuz yok Bizim vatandaşı açlığa mahkum eden Bu Tek Adam sistemiyle derdimiz var.

NEBATİ NE SÖYLESE TERSİ OLUYOR

Türk Parası tarihin en düşük seviyesinde daha da değer kaybetmez” dediniz. Siz bu açıklamayı yaptıktan sonra Türk Lirası Yüzde 20 daha değer kaybetti. Borsa çok iyi gidiyor küçük yatırımcı borsayı tercih etsin dediniz. Borsa çöküşe geçti. Vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Çiftçi gübre alamaz, üretim yapamaz noktaya geldi. Esnaf kepenk kapattı. İşsiz sayımız 10 milyonu aştı. Başta Peynir, Süt, Yumurta gibi temel gıda ürünleri vatandaş için lüks olmuş durumda. Acilen israftan uzak ekonomi politikaları uygulamak gerekiyor.

TÜRK PARASININ HURDASINI

KENDİNDEN DAHA DEĞERLİ HALE GETİRDİLER

Bakın Sayın Bakan, Elimde 2 kilo madeni para var. Bu poşetin içerisinde 85 lira bulunuyor. Bu poşeti hurdacıya götürdüğümüz zaman 242 lira ediyor. Paranın Hurdacıdaki değeri kendisinden daha fazla Yazıktır. Günahtır…Şuraya Bakın Sayın Bakan; Bu poşet Ekonomiyi hurdaya çıkardınız demektir. Türk Parası ancak hurdacı değer görüyor demektir. Memleket Batmış, Ekonomi Hurdaya Çıkmış Siz halen ışıltı peşindesiniz…Yazıklar Olsun… Bu anlayıştan bir beklentimiz olmadığını belirtiyor,8 ay sonra kurulacak Millet İktidarında vatandaşımız için gerekeni yapıp, Yandaş Muslukları keseceğimizin sözünü veriyoruz.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler