16.05.2024

Murat Emir’den Eski Bakan Varank’a Araç Çıkışı: ‘Gruptaki 3 Aracı Vermeye Hazırız; Siz 125 Bin Aracı Verecek Misiniz?’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kamudaki araç saltanatına tepki gösterdi. AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın “Kamudan bahsederken kendisini ayrı tutmayı doğru bulmuyorum. Dürüstseniz örnek olarak sizler başlayabilirsiniz” sözlerine tepki gösteren Emir, “Varank’ın dinleyince zannedersiniz ki Meclis’i CHP yönetiyor. Her Grup Başkanvekilinde 1 araç var. Biz bunları vermeye hazırız. Ama geleceksin, 125 bin aracı daire başkanlarından, genel müdürlerden alacaksın” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, dün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, daire başkanlarının genel müdürlerin kullandığı araçların toplam sayısının 125 bine ulaştığına dikkat çekti. AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın “Kamudan bahsederken kendisini ayrı tutmayı ben doğru bulmuyorum. Dürüstseniz örnek olarak sizler başlayabilirsiniz” sözlerine yanıt veren Emir şu ifadeleri kullandı:

‘ZANNEDERSİNİZ MECLİS BAŞKANI CHP’Lİ’

“Varank’ı dinleyince zannedersiniz ki Meclis’i CHP yönetiyor, Meclis Başkanı CHP’li zannedersiniz, Divan’da çoğunluk CHP’de zannedersiniz. Ya, siz bir defa, iktidar olduğunuzu bilin. Bütün yanlışlar başkalarının, bütün enflasyonu bu stokçular, faizciler yapıyorlar; hiçbir suçunuz yok. Şimdi diyorsun ya ‘Bizdeki 3 tane arabayı gözün gördü.’ Haklısın, verelim biz, sorun yok ama böyle olmaz bu iş, böyle olmaz. Meclis’i böylesine tasarruf genelgesinin dışına kim çıkardı arkadaşlar, kim çıkardı? Saray çıkardı. Saraydan çıkmadı mı bu kanun?”

‘125 BİN ARACI ALACAKSIN DAİRE BAŞKANLARINDAN’

Kamuda aşırı derecede resmi araç israfı olduğuna işaret eden CHP’li Emir, şunları dile getirdi:

“Türkiye'de yaklaşık 125 bin araç birilerine tahsis edilmiş, kullanılıyor. Bunlardan da her grupta 3'er tane, her Grup Başkan Vekilinde 1'er tane araç var. Biz bunları vermeye hazırız. Ama öyle değil o iş, geleceksin, o 125 bin aracı alacaksın o daire başkanlarından, şube müdürlerinden, genel müdürlerden.

‘ALMANYA’NIN 20 KATI ARAÇ KULLANILIYOR’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, şöyle devam etti:

“Sen kaç yıldır son model Mercedesle geziyorsun? Sen gel, onun hesabını ver, ondan sonra konuşalım. Bu sizin açıkladığınız kaçıncı tasarruf paketi, onu söyleyin. Sadece senin korumaların kaç tane araçla gezdi sen Bakanken, haberin var mı? Kaç tane cip seni takip etti, haberin var mı? Biz bunları bilmiyor muyuz zannediyorsunuz. Tüm Türkiye bu tartışmayı görsün, tüm Türkiye burayı dinlesin. Bu ülkede Almanya'nın 20 katı araç kullanıyor kamudaki çalışanlar; bakanı da Meclisteki de genel müdürü de belediyesi de... Bunların hepsinin üstüne gidelim, hepsine bakalım ve hepsini ayıklayalım. Var mısınız? Cesaretin varsa hadi gel, hadi gel anlat burada.”