24.06.2024

Murat Emir: ‘Kadın Milli Voleybol Takımı Amerika’ya Ekonomide Uçuyor, TFF Almanya’ya Bedava İnsan Taşıyor’

‘TFF’NİN DAVETLİ LİSTESİ VE HARCAMALAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Almanya’ya davetli olarak 613 kişiyi götürmesiyle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Emir, “Bu ülkenin gururu Kadın Milli Voleybol Takımı bile Amerika’daki karşılaşmaya ekonomi sınıfında uçarak katılırken, TFF kimin parası ile kimleri ihya ediyor?” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 3 milyon Euro bütçe ile davetli adı altında 613 kişiyi Almanya’ya götürdüğüne ilişkin iddiaları verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Emir, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. CHP’li Emir konuya şunları dile getirdi:

DAVETLİ LİSTESİ VE HARCAMALAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

“TFF’nin EURO 2024 için Almanya’ya 613 kişi götürdüğü ve 3 milyon Euro harcadığı iddialarına verdiği belgesiz yazılı yanıtın kamuoyunu tatmin etmediği apaçık ortadır. Özellikle Tasarruf genelgesi ile vatandaşa kemer sıkın denilirken, tüm ısrarlara rağmen TFF’nin söz konusu iddialara açıklık getirmemesi, birçok kişinin ‘davetli listesini ve harcama kalemlerini açıklayın’ çağrılarına kulak tıkanması ve durumu bir basın bülteni ile geçiştirme çabaları kabul edilemez. Bu ülkenin gururu Kadın Milli Voleybol Takımı bile Amerika’daki karşılaşmaya ekonomi sınıfında uçarak katılırken, TFF kimin parası ile kimleri ihya ediyor?”

CHP’li Emir, soru önergesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:

1. TFF tarafından götürülen Almanya’ya götürülen kişi sayısı kaçtır?

2. Bu kişilerden kaç tanesi TFF çalışanıdır?

3. TFF’nin davetli listesinde kimler vardır?

4. Almanya’ya bu kişiler hangi firma uçakları ile götürülmüştür?

5. Davetlilerin hangi giderleri TFF tarafından karşılanmaktadır?

6. Bir kişinin maliyeti ve toplam maliyet ne kadardır?

7. Almanya’ya götürülen davetliler için ne kadar bütçe ayrılmıştır?

8. TFF hangi kriterlere göre davetli listesi oluşturmuş ve Almanya’ya insan taşımıştır?