12.02.2023

Muhittin Böcek: Antalya’mıza, Resmi Kayıtlara Göre 62 Bin Depremzede Giriş Yapmış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’mıza, resmi kayıtlara göre 62 bin kişi giriş yapmış. Buradan gelen depremzede vatandaşlarımızın da otellere sevki dahil olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gereğini yapıyoruz” dedi.

CHP, Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) bugün, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da topladı. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından belediye başkanları, depreme ilişkin açıklama yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi:

“398 uzman ekibimiz, 175 araç itfaiye ve iş makinası olmak üzere ASAT’ın 80 uzman ile 53 aracı, itfaiyemizin 14 aracı ve 90 personeliyle beraber yola çıktık. Hatay ve Maraş başta olmak üzere diğer illere de gıda yardımlarımızı göndermeye başladık. Uğur Mumcu Parkı’na 600 kişilik çadır kurulumunu gerçekleştirdik. İkisi sabit olmak üzere, biri Maraş’ta 3 aşevimiz var. 70 bin kişiye günde 3 öğün, 10 bin kişiye yemek ikramımız var. Bunun yanında 20 kişilik yataklı sağlık revirimiz var. Bugün itibariye 5 bin ekmek çıkıyor. ASAT’ımızın su şebekeleriyle ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaları devam etmekte. Arama-kurtarma, akustik ses sistemiyle de vatandaşlarımızın kurtulmasına da yardımcı oldu arkadaşlarımız.

Antalya’mıza, resmi kayıtlara göre 62 bin kişi giriş yapmış. Buradan gelen depremzede vatandaşlarımızın da otellere sevki dahil olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gereğini yapıyoruz."



Gündem'den Öne Çıkan Haberler