12.02.2023

Mansur Yavaş: Hatay’da 85, Kahramanmaraş’ta 308 Olmak Üzere 393 Vatandaş Sağ Olarak Enkazdan Çıkarıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Afet Koordinasyon Kriz Masası'nı aynı sabah kurduk. Biz orada AFAD ile haberleştik. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve ilçeleriyle ilgili görevlendirmeler yaptık. Genel olarak 11 Şubat 2023 tarihi itibariyle 2 bin 847 personelimiz sahada” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) 6 Şubat depreminin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay’da topladı. Toplantı öncesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından belediye başkanları da açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“Afet Koordinasyon Kriz Masası’nı aynı sabah kurduk. Biz orada AFAD ile öncelikle haberleştik. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve ilçeleriyle ilgili görevlendirmeler yaptık. Genel olarak 11 Şubat 2023 tarihi itibarıyla 2 bin 847 personelimiz sahada. 453 araç, kamyon, kamyonet, arazi aracı, binek araç, cenaze aracıyla deprem bölgelerine hizmet verildi. Toplamda 540 TIR ya da kamyon bölgeye ihtiyaçları taşıdı. 11 mobil mutfak, 2 mobil fırın ile merkez illere yerleşildi. Günde 3 öğün sıcak yemek ve çorba hazırlandı. Bugüne dek 350 bin ekmek sevkiyatı ayrıca yapılmıştır. Kahramanmaraş ve Malatya’da doğalgaz ve su kesik olduğu için ekmek yoktu. ASKİ burada 500’ün üzerinde elemanla görevlendirildi. 124 tır içme suyu gönderdik. ASKİ’nin elinde olan mobil arıtma tesisini Malatya’ya gönderdik. ASKİ Hatay’da buradaki arızalı bölümlere müdahale edip bir an evvel şehri sulara kavuşturmaya çalışıyor. İş makinaları bazen hasar görüyor. Onların da tamirini yapıyoruz.

Arama kurtarma faaliyetleri anlamında Hatay’da 85, Kahramanmaraş’ta 308 olmak üzere 393 vatandaş sağ olarak enkazdan çıkarılmıştır. 3 ayrı ekip bütün illere gidip olabilecek tehlikelere karşı ilaçlamalara başlıyor. Ayrıca dezenfektan ve sağlık ürünleri bölgeye gönderildi. Köpek ve kedi maması desteği de bölgeye gönderildi."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler