02.01.2023

Lale Karabıyık’tan Bakan Özer’e Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle okullarda ihtiyaç duyulan rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrolarını TBMM gündemine taşıdı.

Önerge gerekçesinde “Okullarda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti, okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde yapılacak psikolojik ölçüm ve değerlendirmeler ile, hayati bir önem taşımaktadır. Bu hizmet ile, topluma yönelik önleyici, iyileştirici ve çözüm odaklı ruh sağlığı hizmetleri ulaşılabilir kılınmakta, toplum açısından iyileştirici yanı ile kısa ve uzun vadeli faydalar sağlamaktadır. Ancak, çocuğun okula başlamasıyla birlikte doğrudan temasa geçeceği bu rehberler birçok okulda bulunmamaktadır; çünkü ilkokullarda 300 öğrenci sayısının altına, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 150 öğrenci sayısının altına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilmemektedir” ifadelerine yer veren Karabıyık’ın yanıt aradığı sorular şöyle:

1)Bakanlığınıza bağlı okul/kurumlarda kaç rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaktadır?

2)MEB’in kaç rehber öğretmen/psikolojik danışmana ihtiyacı bulunmaktadır?

3)Bu hususta öğrenci sayısına bakılmaksızın her okula en az bir rehber öğretmen/psikolojik danışman ataması yapılacak mıdır?

4)Okulöncesi ve yaygın eğitim kurumlarına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilecek midir?

5)Bu atamalar şimdiye kadar neden yapılmamıştır?


Gündem'den Öne Çıkan Haberler