13.04.2023

Kılıçdaroğlu Kazanacak! Depremzedeler Ücretsiz Konutlara Kavuşacak!

Deprem sonrası katıldığı televizyon programları ve davetlerde depremzedelerin gönlünü ferah tutmasını söyleyen CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘’ücretsiz konut’’ sözünü yineledi.

Geçtiğimiz gün afet bölgesi Adıyaman’da düzenlenen iftar programında depremzede vatandaşlarla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelere verdiği ‘’ücretsiz konut’’ sözünü yineledi. Kılıçdaroğlu ‘’ücretsiz konut’’ sözünü daha önce katıldığı Halk Tv ve Habertürk ekranlarında, Malatya’da ve Saadet Partisi’nin organize ettiği Büyüklelçiler iftarında da söylemişti.

HELALLEŞME ÖYLE OLMAZ BÖYLE OLUR

Katıldığı program ve davetlerde Hükümetin 20 yıl taksitle ev sözüne de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, ‘’adamın canı yanmış, evi yıkılmış, dükkânı yıkılmış, ahırı yıkılmış; diyorsun ki ‘ben sana bunların yenisini yapacağım iki yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle alacağım.’ Torununu bile borçlandırıyor. Bu mudur devlet? ‘Özrü kabahatinden büyük’ derler ya, özrü kabahatinden büyük! Bir de ‘hakkınızı helal edin’ diyor. Size söz veriyorum, Cumhurbaşkanı olur olmaz depremzede vatandaşlarımızın evini de yapacağız, dükkânınızı da yapacağız, ahırınızı da yapacağız. Sizden beş kuruş dahi almayacağız, bir kuruş dahi almayacağız. Ondan sonra geleceğiz, anahtarlarınızı teslim ederken diyeceğiz ki, ‘yakınınızı kaybettiniz, öleni geri getirmek mümkün değil, ama size evinizi, dükkânınızı, ahırınızı ne varsa ücretsiz yaptık, ücretsiz konut yaptık, anahtarınızı teslim ediyoruz, gelin şimdi helalleşelim.’ Bizim helalleşmemiz böyle olacak’’ ifadelerini kullandı.

GÜÇLENDİRME DE ÜCRETSİZ

Afet sonrası sosyal devletin Anayasa gereği tüm sorumluluğu üstüne alması gerçeğine de vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’sadece daire değil, o dairenin içinde yok olan buzdolabı, çamaşır makinası, koltuk ne varsa tamamını devlet tazmin etmek zorundadır’’ derken depreme dayanıklı konutların yanı sıra evi ayakta olan vatandaşa da müjde verdi ve güçlendirme yapılacak evlerden de tek kuruş almayacaklarını açıkladı.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler