30.05.2024

Gül Çiftci Binici: 2 Haziran’da da Sandık Güvenliğini Sağlayacağız

CHP,2 Haziran seçimleri,yeniden seçim,Genel Başkan Yardımcısı,Hukuk ve Seçim İşleri,Gül Çiftçi Binici,seçim güvenliği,Pınarbaşı,Akpazar,Kayseri,Aksaray Güzelyurt,Şanlıurfa Hilvan,Sivas Yıldızeli Güneykaya,Tunceli Mazgirt Akpazar,Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran,sandık güvenliği,CHP seçim çalışmaları,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

Aksaray'ın Güzelyurt, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Güneykaya, Tunceli’nin Mazgirt ilçesinin Akpazar, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinin Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez ilçesinin Sağlık beldelerinde seçmenler 2 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

2 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, yedi seçim çevresinden beşinde seçime girdiklerini belirtti.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçmenlerin büyük çoğunluğun sandık güvenliğine dair endişelerin olduğunu kaydeden Çiftci Binici, “31 Mart’ta görüştüğümüz, oy istediğimiz seçmenlerin birçoğu sandık güvenliğini sağlayıp sağlayamayacağımıza dair endişeler taşıyordu. Biz her fırsatta seçmenlerimize sandık güvenliğinin sağlanacağını, bu konuda bize güvenmelerini söyledik. 31 Mart’ta da bu güveni boşa çıkarmadık. Tüm sandıklarda atılan her bir oyun takipçisi olduk. 2 Haziran’da yapılacak seçimlerde de yine büyük bir titizlikle sandıklara sahip çıkacağız. Avukatlarımızla, sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizle okullarda ve sandık başlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 5 seçim çevresinde yarışacağını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, Genel Merkez tarafından görevlendirilen Milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyetlerin sahada olduğunu kaydetti. “Uzun yıllar sonra Kayseri’de dört ilçeyi artık Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları yönetecek” diyen Çiftci Binici, “Bu dört ilçeden birisi de Pınarbaşı. Pınarbaşı’da seçimin hangi koşullarda iptal edildiğini tüm seçmen biliyor. Milletvekillerimiz, Parti Meclisi Üyelerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mart’ta kazandığımız Pınarbaşı’nı 2 Haziran’da tekrar kazanacağız. Akpazar ve Büyükkarıştıran’da da iddialıyız. 2 Haziran’da yeni bir seçim başarısı kazanacağız” ifadelerini kullandı.