30.05.2018

GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ONLAR ÖTEKİLEŞTİRDİ, BİZ ÖTEKİNİ SAVUNACAĞIZ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ONLAR ÖTEKİLEŞTİRDİ, BİZ ÖTEKİNİ SAVUNACAĞIZ
“ONLAR DÜŞMANLAŞTIRDI BİZ BARIŞTIRACAĞIZ”
“DOLARA, EUROYA ENGEL OLAMADI, SEÇİME GİTTİ”


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçimlerine ilişkin olarak, “Onlar ötekileştirdi, biz ötekini savunacağız. Onlar kutuplaştırdı, biz kucaklaşacağız. Onlar düşmanlaştırdı, biz barıştıracağız. Onlar fakirleştirdi, biz zenginleştireceğiz. Bu ülkede bu güzel insanların yüzünü yeniden güldüreceğiz” dedi. Özel, vatandaşlara “Bu kavgacı, bu ötekileştirici dil olmadan önce biz birbirimizle etle tırnak gibiydik. Kimse kimsenin inancına, giyimine, kuşamına karışmazdı. Sizden rica ediyoruz, AK Partilileri de MHP’lileri de kucaklayın. Ne Türk, Kürt diye ayırın, ne Alevi, Sünni diye ayırın. Bu ötekileştiren, düşmanlaştıranlara inat bu memleketin evlatlarına sarılın” çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaları çerçevesinde dün Akhisar’ın Zeytinliova Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Özel, şunları kaydetti:

HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİL
Önümüzde herhangi bir seçim yok. Önümüzdeki seçim iki parti arasındaki bir seçim değil. Önümüzdeki seçim, Atatürk’ün bir saraydan alıp halka verdiği yetkilerin mecliste kalıp kalmayacağını, halkın bir tek adam tarafından mı yoksa sizlerin seçtiği milletvekilleri tarafından mı yönetileceğini belirleyecek. Halkın alnının teriyle kazandığı kazancından verdiği vergiler, bir takım yandaşlar, bir takım şirketler, bir aile, bir hanedan için mi kullanılacak yoksa zeytin üreticisi, çiftçi, emekli, işçi için mi kullanılacak, bunun kararı verilecek.

ATATÜRK’ÜN KENDİSİNE ALMADIĞI YETKİLERİ KULLANMAK İSTEDİ
Geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin söylediklerine yapamazlar diyenler, iktidarda tutunamayacaklarını görünce, bazı sözlerimizi yarım yamalak yapmak durumunda kaldı. Referandumda birileri tüm yetkileri istedi. ‘Bu ülkede başkomutan diye birisi varsa, o başkomutan Recep Tayyip Erdoğan olamaz, bu ülkede bir tane başkomutan vardır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür’ dedik. Birileri, Atatürk’ün kendine bile almadığı yetkileri kullanmak istedi, kendilerini Kaf Dağı’nda gördüler, bizleri küçük, hakir gördüler. Devlet imkanlarına karşı düşük bütçemizle, milletin desteğiyle yola çıktık, onlar kadar hatta onlardan fazla oy aldık.

YENİDEN SEÇİLİRSE DOLAR ROKET GİBİ TIRMANACAK 
Şimdi bir seçim daha yapılacak. Bu seçimde tek adam rejimi mi demokrasi mi diye karar vereceğiz. Bu seçim bundan 1,5 yıl sonra yapılacaktı. Erdoğan, ‘Erken seçim istemek vatan hainliğidir. Ülkede yazar kasalar atıldıysa, kriz kapıya dayandıysa erken seçim olur’ diyordu. Ama önce küçük ortağa söylettiler, sonra kendileri seçimi haziran ayına çekti. Dolara, euroya, faize engel olamadılar, erken seçime gittiler. ‘Bu seçimde bize 5 yıl daha yetki verin’ diyorlar. Eğer işler yolunda gidiyorsa neden erken seçim var? Eğer işler yolunda gitmiyorsa, kriz varsa, dolar, euro, faiz tırmanıyorsa, sen bu işi beceremediysen 24 Haziran’da neden seni seçelim? Adalet ve Kalkınma Partisi yeniden seçilirse, dolar, euro, mazot fiyatı roket gibi tırmanmaya devam edecek. Eğer gelirlerse, çiftçinin anası ağlamaya, borç üstüne borç binmeye devam edecek.
MAZOT 3 TL OLACAK: İster Ziraat Bankası’na, diğer bankalara, ister özel bankalara, Tarım Kredi’ye borcunuz olsun çiftçinin bütün borçlarının bütün faizlerini sileceğiz, anaparayı iki seneye böleceğiz. ÖTV’siz ve KDV’siz mazotu 3 TL’den çiftçiye vereceğiz. CHP gelecek asgari ücret çalışanlar için 2200 TL olacak. Emekliler her iki bayramda da birer ikramiye alacak.

ONLAR DÜŞMANLAŞTIRDI, BİZ BARIŞTIRACAĞIZ
Onlar ötekileştirdi, biz ötekini savunacağız. Onlar kutuplaştırdı, biz kucaklaşacağız. Onlar düşmanlaştırdı, biz barıştıracağız. Onlar fakirleştirdi, biz zenginleştireceğiz. Bu ülkede bu güzel insanların yüzünü yeniden güldüreceğiz. Despot, astığı astık, kestiği kestik bir tek adam değil, yüzü gülen birini, Yalovalı Muharrem İnce’yi 13. Cumhurbaşkanı yapacağız.

KARARSIZIN KOLUNA GİR, SANDIĞA GÖTÜR 
Kararsızlar var. 10 kararsızdan 8’i sandığa gidersem sizinleyim diyor. Sen kararsızı gözünden tanırsın. Gir koluna, onları çoluğunun çocuğunun geleceği için, bu ülkede cumhuriyet ilelebet payidar kalsın diye onları sandığa götür. Torunun için, ekmeğin için, alınterin için sandığa götür. Bu kavgacı, bu ötekileştirici dil olmadan önce biz birbirimizle etle tırnak gibiydik. Kimse kimsenin inancına, giyimine, kuşamına karışmazdı. Sizden rica ediyoruz, AK Partilileri de MHP’lileri de kucaklayın. Ne Türk, Kürt diye ayırın, ne Alevi, Sünni diye ayırın. Bu ötekileştiren, düşmanlaştıranlara inat bu memleketin evlatlarına sarılın. Bu ülkeyi yeniden Atatürk’ün Türkiyesi yapalım, kardeşliğin, barışın, dostluğun, zenginliğin Türkiyesini yaratalım.